– Resepten står fast

Bjørgulv Braanen avviser at han er i ferd med å endre sin egen suksessresept.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Nei, overhodet ikke. Resepten står virkelig fast. Klassekampen skal utvikles til en bred og allsidig kvalitetsavis på venstresiden, interessant for alle grupper. Jeg oppfatter kritikken, spesielt den fra Jon Hustad, som useriøs. Han har selv gitt uttrykk for at han kun leser Klassekampen sporadisk. Slike påstander må basere seg på noe mer. Jeg synes Hustad og Rossavik heller burde jobbe for å forbedre sine egne aviser.

Forutsigbar?

Braanen er imidlertid gjerne med på en diskusjon om Klassekampen oppleves som mer forutsigbar.

– Det er ikke alltid lett å holde trykket oppe. En avis får tilbakeslag noen ganger, for eksempel når mange slutter. Det har ikke vært noen strategi fra min side å stramme inn profilen. Hvorfor skulle jeg det? Det er ikke grunnlag for en slik konspirasjon.

– Er du blitt preget av kritikken fra venstredogmatikerne i og utenfor Klassekampen?

– Som redaktør lever man i et spenningsfelt av kritikk, ris og ros. Vi er blitt sterkt kritisert fra AKP-hold fordi vi har hatt en ganske bred religionsdekning. Fra annet hold får vi positive tilbakemeldinger. Jeg støttet den rødgrønne regjeringsdannelsen, men er nå skuffet over at regjeringen ikke er mer radikal. Man må jo følge med på det som skjer. Klassekampen skal være interessant for både SV og Rødt. Men det viktigste er at vi skal bli mer interessant for Ap-folk og for fagbevegelsen. Det er langt igjen før vi er der vi skal være.

Utvider

– Hvorfor ble politikk underlagt nyhetsavdelingen?

– Min ambisjon er at politisk gruppe skal fungere like selvstendig som før, men at personalansvar og administrative oppgaver overføres til ledelsen av nyhetsavdelingen. Dessuten blir det felles morgenmøte, for å samordne bedre. Vi skal utvide satsingen, slik at det blir politikksider hver dag.

– Hva sier du om advarselen mot å rekruttere flere med partibakgrunn?

– Jeg bruker mye tid på å knytte til oss talentfulle journalister, uavhengig av politisk ståsted. Jeg ønsker bredde og ansetter gjerne en dyktig journalist med bakgrunn fra Høyre. Mimir Kristjansson er for øvrig en veldig dyktig vikar.

Powered by Labrador CMS