Studentene Marie Staberg og Embla Viktoria Rostad Lillegård gikk til sak mot Bodø Nu etter at Amedia-avisen hadde publisert en sitatsak basert på et podkastprosjekt de to laget i løpet av undervisningen. De to vant fram med sitt syn i Oslo tingrett. Ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Studentene har hele veien blitt representert av Norsk Journalistlags advokater. Prosessfullmektig for motparten er Jon Wessel-Aas. Bildet viser Wessel-Aas som skrur av en ødelagt kork  på en flaske håndsprit-
Bodø Nu og Norsk Redaktørforening vant fram i lagmannsretten. F.v NR-rådgiver Arne Jensen, advokat Jon Wessel-Aas og NR-generalsekretær Reidun Kjelling Nybø.

Bodø Nu-rettssaken

Bodø Nu frifunnet: Les hele dommen

«Ytringsfriheten veier tungt i saken.»

Publisert Sist oppdatert

Bodø Nu, med partshjelp fra Norsk Redaktørforening, ble i lagmannsretten frifunnet etter å ha blitt saksøkt av to journaliststudenter for en sitatsak fra 2022.

En grundig og prinsipelt viktig dom, ifølge NR-topp Reidun Kjelling Nybø; et tap for alle journalister, ifølge NJ-advokat Vibeke Lærum.

De to presseorganisasjonene har stått på hver sin side i sitatstriden, men det var NRs syn som vant fram i ankerunden:

«Ut fra bevisførselen kan lagmannsretten ikke se at det er tale om sitering som ikke er i tråd med det som må anses som etablert praksis og god skikk», står det blant annet i dommen.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS