Administrerende direktør Terje Tandberg (til venstre) får ros fra redaksjonsklubbens representanter Jørgen Dahl Kristensen (i midten) og Tom Armann for lønnskutt. Foto: Glenn Slydal Johansen
Administrerende direktør Terje Tandberg (til venstre) får ros fra redaksjonsklubbens representanter Jørgen Dahl Kristensen (i midten) og Tom Armann for lønnskutt. Foto: Glenn Slydal Johansen

Mediedirektør kutter i egen lønn

Høster ros fra redaksjonsklubben.

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Administrerende direktør Terje Tandberg i Budstikka Media barberer bort seks prosent av egen lønn. Fra 1. juni reduserer han lønnsinntekten sin fra 1,6 til 1,5 millioner kroner i året.

- Jeg har høyest lønn i konsernet, og høyere enn sjefredaktøren. Derfor har jeg sagt at jeg vil gå ned i lønn, sier Tandberg.

Lønnskuttet er toppsjefens bidrag til innsparelser som konsernet må gjøre på ti millioner kroner. Tandberg sier samtidig fra seg muligheten til lønnsøkning i år. Det skal heller ikke være knyttet betingelser om at de ansatte må ta lignende kutt eller si fra seg lønnsvekst i år.

- Til etterfølgelse

Direktøren høster ros fra redaksjonsklubben for initativet. Tidligere klubbleder Tom Armann representerer klubben i et utvalg som drøfter kutt-tiltak. Han mener direktørens kutt bør legges merke til av andre medieledere i landet.

- Dette er et eksempel til etterfølgelse i Medie-Norge, sier Armann.

- Summen er én ting. Men for oss er det et viktig signal at en toppleder gjør dette. Vi setter pris på at Tandberg bidrar på sin måte, sier klubbleder Jørgen Dahl Kristensen.

Det var i forrige måned det ble kjent at Budstikka må kutte ti millioner kroner. Årsaken er som mange andre steder fall i annonseinntektene.

Pakker

Av ti årsverk som må bort i konsernet, er to allerede tatt i andre datterselskaper enn avisselskapet. I hele konsernet drøftes derfor nå avvikling av åtte stillinger, tre av dem i redaksjonen. Tandberg sier det vil gå ut tilbud om sluttpakker til alle.

- Styret har sluttet seg til at vi skal kutte 10 millioner kroner. Vi er i drøftinger, men prinsippet er at det skal gå ut sluttpakker til alle, sier Tandberg.

Redaksjonsklubben blir trolig redusert med tre årsverk. Klubben har også forslag til andre tiltak som kan redusere kostnadene.

- Også vi i redaksjonen vil komme med bidrag. Vi er i samme båt, sier Armann.

Holdes internt

Verken han eller klubblederen vil utdype hva bidraget går ut på.

- Vi drøfter internt. Men vi kan også bidra til å dra ned kostnadene, sier Kristensen, som understreker frivillighet som et viktig prinsipp.

Armann skryter av at ledelsen har spilt med åpne kort i dialogen med klubben. Tandberg forklarer det med at det er slik kulturen er i Budstikka.

- Vi har ingenting å skjule. Og så slipper vi å bruke tid på spørsmålet om vi trenger innsparinger. Det er det forståelse for. Dermed kan vi være fremtidsrettet og se på hva vi kan gjøre.

Amedia, som skal kutte en halv milliard kroner før sommeren, eier nær en tredel av Budstikka Media.

LO-leder hyllet Bjerkaas

I 2008 kuttet daværende kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas 400.000 i egen lønn. Han gikk ned fra 2,3 millioner kroner til 1,9 millioner kroner fordi han mente han lå for høyt over neste ledernivå i NRK.

Den gang jublet daværende LO-leder Roar Flaathen. Han sa til VG at han knapt noen gang hadde hørt om en leder som reduserte lønna.

Roar Flaathen er nå nestleder i Amedia-styret på vegne av storeier LO.

Powered by Labrador CMS