Steinar Mediaas ønsker å jobbe i NRK til han fyller 70. Nå går han rettens vei for å få dette til. Foto: Liv Ekroll/NRK
Steinar Mediaas ønsker å jobbe i NRK til han fyller 70. Nå går han rettens vei for å få dette til. Foto: Liv Ekroll/NRK

Går til sak mot NRK

Steinar Mediaas krever å stå i stillingen til han er 70.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er Dagens Næringsliv som skriver at økonomredaktør Steinar Mediaas har gått til Oslo byfogdembete og krevd midlertidig forføyning mot NRK. Bakgrunnen er at NRK har en særbestemmelse som fører til at alle som er ansatt etter 1992 må gå av med pensjon ved fylte 67 år. Mediaas vil utfordre denne ordningen. Han fylte 67 i desember i fjor.

– Jeg ønsker å være i jobben min innenfor lovens ramme. Jeg er glad i jobben min og i mine kolleger. Derfor passer det meg best å fortsette å arbeide fram til jeg er 70 år, sier Mediaas til DN.

Mediaas ble ansatt i NRK allerede i 1973, men hadde en pause fra 1988 til 1994.

NRKs advokat Camilla Steenbuch ønsker ikke å kommentere saken til avisen.

Diskriminerende

VG skriver at Mediaas har fått medhold fra likestillings- og diskrimineringsombudet at aldersgrensen er aldersdiskriminerende. NRK har ifølge avisen handlet i strid med arbeidsmiljøloven da Mediaas ikke fikk fortsette i stillingen.

– Vi er umiddelbart litt overrasket over konklusjonen. Men vi skal gjennomgå uttalelsen i detalj for å vurdere det nærmere, sier kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen i NRK til VG.

Hansen sier at hva NRK i dette tilfellet skal gjøre, er ennå ikke avgjort, men viser til at det er tariffavtalen som gjelder.

 

Powered by Labrador CMS