Aasheim takket for støtten

Sjefredaktør i Dagbladet Anne Aasheim takket Medie-Norge for all støtte under minnesamværet på Håndverkeren i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalister, redaktører, fotografer, ledere i presseorganisasjonene og familiemedlemmer var i ettermiddag samlet på restaurant Håndverkeren for å minnes avdøde Carsten Thomassen. Det var et uformelt samvær til støtte og trøst, i regi av Norsk Journalistlag og Oslo Journalistklubb.

Sjefredaktør Anne Aasheim benyttet anledningen til å si noen ord til de mange frammøtte om den varme medfølelsen som Dagblad-huset har følt i en tøff tid.

– Jeg må takke for støtten vi har fått fra kolleger i hele Medie-Norge. Det har vært helt fantastisk. Samtidig vil jeg rette en spesiell takk til de kollegene som var der til stede da Carsten døde. De gjorde alt som sto i deres makt og vi er dem evig takknemlig, sa Aasheim.

Engasjert

NJ-leder Elin Floberghagen og OJ-leder Thomas Spence holdt korte minneord.

– Noen av dere er gode venner eller kolleger av Carsten, noen har kanskje møtt ham en gang eller to, andre ikke. Uansett kan det være godt å samles og snakke sammen når vi opplever en så fremmed situasjon, sa Floberghagen.

Hun lovet også at drapet på Thomassen vil gjøre NJ enda mer engasjert i arbeidet for sikkerhet for journalister.

– Ta vare på hverandre i tiden som kommer, oppfordret NJ-lederen.

Tapere

– Alle som kjente eller fikk møte Carsten står igjen som tapere i dag. Først og fremst familien som mistet en sønn, mann og kjær pappa. Så vennene, kollegene i Dagbladet, avisens lesere, alle oss andre som fikk møte ham, og til syvende og sist hele det norske samfunnet som har mistet en verdifull journalistisk stemme, og opplevd hvordan terroren rykket tettet inn i våre liv, sa Spence.

Powered by Labrador CMS