Åpent minnesamvær på Håndverkeren

Oslo Journalistklubb (OJ) inviterer til åpent minnesamvær for alle venner og kolleger av Carsten Thomassen på Håndverkeren onsdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Arrangementet, som skjer i samarbeid med Norsk Journalistlag, vil foregå onsdag mellom klokka 17 og 19 på restaurant Håndverkeren i Oslo.

– Minnesamværet er klarert med redaksjonsklubben i Dagbladet. Tanken er å markere Carsten Thomassens bortgang og at samværet skal være til støtte og trøst for venner og kolleger. Men detaljene for hva som skal foregå vil bli bestemt i morgen, sier leder i OJ, Thomas Spence.

Sosialt møtepunkt

Han legger til at dørene er åpne for journalister, redaktører og andre venner og kolleger av Carsten.

– Dette blir et sosialt møtepunkt hvor folk kan komme og prate. Vi står for en enkel bevertning, sier Spence.

Godt likt og høyt respektert

I en offisiell uttalelse om drapet på journalistkollegaen sier Spence at OJ har mottatt budskapet om Carsten Thomassens bortgang med stor sorg.

«Carsten var uten tvil en av landets mest profesjonelle og kunnskapsrike utenriksjournalister. Samtidig var han alltid positiv, vennlig og omtenksom.

Carsten var derfor både godt likt og høyt respektert av både kilder og kolleger. Carsten elsket å oppsøke og formidle historier om menneskers liv og skjebne under forhold fjernt fra vårt trygge Norge. Han ble brått og meningsløst revet bort midt i sitt journalistiske virke, på oppdrag i et land og i en konflikt han kjente bedre enn de aller fleste.

Vår dypeste medfølelse går til Carstens familie, samboer og barn», heter det videre.

Powered by Labrador CMS