Dagbladet hedret Thomassen

Dagbladets ansatte hedret tirsdag formiddag sin gode kollega Carsten Thomassen som mistet livet i Kabul mandag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Huset er preget av stor sorg. Carsten var en fremragende journalist og et flott menneske. Nå går tankene våre til hans samboer og to barn, sa en tydelig preget Dagblad-redaktør Anne Aasheim. For anledningen ikke kledd i sedvanlig rødt, men i sorgtungt grått.

Nåværende og tidligere Dagblad-ansatte strømmet inn gjennom dørene i Akersgata, da klokka nærmet seg 09.30 og den lukkede, interne minnestunden for Dagbladets drepte utenriksjournalist skulle starte. Der holdt flere av Thomassens kolleger taler hvor de mintes Dagblad-journalisten, foruten at han ble minnet og hedret med ett minutts stillhet.

En helt alminnelig tur

Thomassen var en erfaren journalist, som hadde reist verden rundt for Dagbladet. Turen til Kabul var i UD-regi, og foruten den «vanlige dekningen» skulle Thomassen også bruke turen til å planlegge en ny reportasjereise for Dagbladet til Afghanistan.

– Dette var en helt alminnelig pressetur, med flere journalister til stede. Vi har strenge sikkerhetsrutiner for reportere på jobb, men sikkerheten er åpenbart ikke god nok når noe som dette kan skje. Men det er vanskelig å gardere seg helt mot terror, og dette er ikke dagen til å rette kritikk mot noen med hensyn til sikkerhetstiltak, sa Aasheim som omtalte attentatet i Kabul mandag som et alvorlig anslag mot ytringsfriheten.

– Det påligger oss et ansvar å dekke internasjonale begivenheter og konflikter, men på en dag som dette kan det oppleves som meningsløst å jobbe.

Takker for støtte

Midt i all sorgen, sender Aasheim en takk til VGs Harald Henden for fremragende innsats da Thomassen ble skutt.

– Jeg er utrolig takknemlig for hans innsats. Han gjorde alle de riktige tingene, og selv om livet ikke gikk å redde er jeg veldig glad for at han var der. Jeg er også takknemlig for den gode støtten vi har fått fra hele det norske pressekorpset, sier Aasheim som beskrev stemningen i huset som preget av sjokk og sorg, men også av profesjonalitet.

– Nå handler det om å ta vare på hverandre, og gå igjennom den sorgprosessen tapet av Thomassen innebærer. Det er en tung dag, men vi skal klare å komme oss igjennom denne også, fastslår Aasheim.

Fra mørkt til svart

Tirsdagens minnestund var ikke den eneste til ære for Thomassen. Da budskapet om hans tragiske død kom mandag kveld, kom mange Dagblad-ansatte til redaksjonslokalene for en kort minnestund. Klubbleder Turid Næss var en av dem som var til stede, nettopp hjemkommet fra en tur til Svalbard.

– Det var mørkt der, men enda mørkere her. Og da beskjeden om Carstens død kom, ble det helt svart. Det er et sjokk og ubeskrivelig trist å miste en så god kollega som Thomassen, sier Næss.

Powered by Labrador CMS