– Mange gode spørsmål

Carstens Thomassens etterlatte samboer, Ellen Hofsvang, synes det ble stilt mange gode spørsmål under høringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Men hun stiller seg fortsatt spørrende til hvorfor kommunikasjonen rundt kjærestens kritiske tilstand og evakuering ikke fungerte.

– Det er stilte mange gode og viktige spørsmål. Det er satt søkelys på sentrale ting, sa Hofsvang til pressen i går kveld. Alle ville høre hvordan hun oppfattet det som kom fram. Så mye nytt syntes hun ikke det var, bortsett fra innrømmelsen av at det burde vært opprettet kontakt mellom journalistene og evakueringslaget i det pansrede personellkjøretøyet.

– Det var jo bra at Jonas Gahr Støre åpnet for at kommunikasjonen burde vært bedre, men forklaringen på at det sviktet er fortsatt vanskelig å få tak i. Den var halvveis, alt er ikke forklart, mente hun.

Svikt

– Det var en svikt i styringen av kommunikasjonen i en krisesituasjon.

Hofsvang sier at hun ikke har bedt om noen beklagelse, kun en ordentlig redegjørelse for det som hendte. I tida siden 14. januar har hun snakket med mange av journalistene som forsøkte å hjelpe samboeren. Det de fortalte torsdag var derfor ikke nytt for henne.

– Men jeg synes det var veldig viktig at de også ble hørt om det som skjedde rundt Carsten, sa Hofsvang, som påpekte at det var viktig for henne å finne ut mest mulig om det som skjedde i Kabul.

– Derfor var det bra for meg å få med meg høringen.

Greit

VG-fotograf Harald Henden syntes høringen gikk greit.

– Jeg er glad for at jeg fikk anledningen til å snakke direkte med dem. Selv om det er umulig muntlig å gi et fullt ut sannferdig inntrykk av hvordan det var og hva som foregikk håper jeg det var mer avklarende enn bare en skriftlig rapport, sier Henden til Journalisten.

VG-fotografen synes han fikk gode, men enkle spørsmål.

– Det var vel omtrent som forventet. Det var vel ikke de mest kritiske spørsmålene knyttet til det jeg hadde å bidra med.

Powered by Labrador CMS