Fra venstre: Christoffer Blom Taraldsen, Amir Horori, Ola Marius Grønmyr Rise, Lisa Milliane Nøtnes, Petter Moen Nilsen, Alexander Tande, Anja Elen Eikenes, Hilde Erlingsen, Kristin Mørch, Jørgen Grønner og Joakim Chaves Seldal. Foto: Martin Huseby Jensen

Studentene flyttet inn i redaksjonen

BODØ (Journalisten): Avisa Nordland åpnet dørene for journaliststudenter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er håp i blikket til medarbeiderne i kveldsredaksjonen til journaliststudentene. Der det en gang var TV-studio i Avisa Nordland, sitter de med sine bærbare datamaskiner og hakker ned ord etter ord.

Tre dager denne uken jobber de fra tre til åtte på kvelden. Neste uke er det dagvakt. Sånn skal førsteårsstudentene arbeide i fem uker.

Mer permanent

Senterleder Dag Nordbotten Kristoffersen ved Senter for journalistikk på Høgskolen i Bodø forklarer at årsaken til flyttingen var ønsket om nærhet til byen. Studentene skriver artikler for sin egen øvingsavis Nettopp.

– Vi kjente til at AN en periode ville ha ledige lokaler og tok derfor kontakt med mediehuset som har vist en meget positiv holdning til vårt behov. Vi ser det som meget positivt å være en del av et større og profesjonelt mediemiljø i det daglige. Det gir motivasjon og utveksling av kunnskap og erfaring. Derfor vil vi gjerne drøfte utvikling av mer permanent samarbeid med AN og andre medievirksomheter.

Flere kanaler

Også flere journalister i AN Journalisten pratet med syntes tiltaket var veldig godt. Studentene har ikke bare publisert på Nettopp, enkelte har også hatt saker på ANs nettside. Men det skal ikke være snakk om betaling for dette innholdet.

– Vi har avtalt at AN kan publisere saker som vi allerede har lagt ut på Nettopp. Studentene kan reservere seg i forhold til denne ordningen og enkelte har gjort det. Vi ser det som meget positivt at studentene kan få publisert sine saker i flere kanaler og medier. Det gir ekstra motivasjon under kurset.

Kongelig skandale

Selv om kildetilfanget fortsatt er forholdsvis tynt, hindrer ikke det studentene i å finne og publisere saker.

– Vi finner saker på nett da. Og så sjekker vi kalenderen for å se hva som skjer, forteller Alexander Tande.

De er knapt begynt på andre halvår av et treårig bachelor i nettjournalistikk. Latteren sitter løst når Journalisten spør om hva som er drømmesaken å få byline på.

– En skikkelig kongelig skandale, skyter Petter Moen Nilsen inn med et bredt smil til resten av gruppas forlystelse.

– Noen av dere som vil jobbe på nett da?

Et spørsmål det er vanskelig la være å stille når Journalisten først møter aspirerende journalister. Seks av ti rekker opp hånden.

– Vi får jo masse flere muligheter når vi jobber på nett. Vi kan skrive og drive med video, sier Kristin Mørch.

– Jeg har fått advarsler mot nettjournalister om at de er så veldig innesittende, parerer Tande og humrer.

Powered by Labrador CMS