Dagbladet må nok en gang ut på sjefredaktør-jakt.

Leter først internt

Dagbladet konstituerer ingen ny sjefredaktør mens de søker etter interne kandidater.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styreleder Tore Stangebye i Dagbladet er lei seg for at sjefredaktøren nå går til Aftenbladet. Samtidig tar han og andre i avisa overgangen med fatning.

–Vi har vært oppmerksom på at Rogaland ligger Lars’ hjerte nært, sier Stangebye, som sier at han har kjent til jobbskiftet en «liten stund».

Fortsetter inntil videre

– Når vil dere ha en ny sjefredaktør på plass?

– Det vil avhenge av når vår fremtidige sjefredaktør vil at Helle skal tre ut. Helle har i utgangspunktet seks måneders oppsigelse, og vi vil utnytte hans kompetanse lengst mulig.

Stangebye sier at det ikke konstitueres en ny sjefredaktør, men at Helle inntil videre fortsetter med det samme formelle ansvaret som i dag.

Søker internt

I prosessen videre vil Dagbladet først søke etter interne kandidater til å fylle den faste rollen som sjefredaktør. Først etter en slik runde blir det klart om avisa blir nødt til å søke bredere.

Når Dagbladet nå må ut på jakt etter sjefredaktør blir det femte gang siden årtusenskiftet.

– Det er en dårlig «track record», men ikke noe vi får gjort noe med.

– Vi har en retning og mål som alle er tydelige på og som er godt forankret på huset. Sjefredaktørerskiftet nå er derfor mindre dramatisk nå enn ved tidligere anledninger, sier Stangebye.

– Hvilke kvaliteter må den nye sjefredaktøren ha?

– Det må være en som kan ta arbeidet vi har startet på videre. Den må også kunne tilegne seg kompetanse om medieverdenen og det den utvikler seg til. I tillegg må sjefredaktøren ha kunnskap om det tabloide løssalgsmarkedet og konkurransen med VG, sier Stangebye.

Powered by Labrador CMS