Overskudd i Dagbladet

2008 kunne nok vært bedre, men Dagbladet gikk uansett i pluss.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha ventet en stund har styret i Dagbladet og eier Berner Gruppen godkjent finanstallene fra 2008, og mediedelen er ikke altfor avskrekkende.

Praktisk

Berner Gruppen melder at papiravisen fikk et driftsresultat etter avskrivninger på nesten 3,5 millioner kroner i papiravisen i 2008.

– Hvorfor har det tatt så lang tid å styregodkjenne disse tallene?

– Det er rett og slett praktiske årsaker knyttet til når vi har hatt styremøtene, sier konsernsjef Tore Stangebye.

Tallene Berner Gruppen har sendt ut i dag omhandler kun medieporteføljen. Investering og eiendom vil komme senere, forteller konsernsjefen.

DB Medialab som eier Dagbladet.no og Kjendis.no, gikk med et overskudd på like under 2.8 millioner kroner. Dermed er nettselskapet i ferd med å gjøre økonomisk det samme som de har gjort på lesertall, gå forbi søsteravisen.

Dagbladet har de siste årene arbeidet med kostnadsprogrammer, og tilpasning i en ny mediehverdag.

Tidligere i år la man også om på papiravisen og økte løssalgsprisen.

Utfordrer

– Når skjer det at medielabben leverer større overskudd enn papiravisen?

– Det synes jeg er vanskelig å svare på, men jeg tror ikke det kommer til å skje i 2009. Bakgrunnen er at vi ikke er trygge på den realøkonomiske nedgangsperioden vi er inne i. Men jeg synes det er hyggelig å registrere at vi et av de få selskapene som har positive tall på nett.

Det tredje selskapet i medieporteføljen, Dagblad Trykk, leverer røde tall i størrelse med de to andre selskapenes overskudd. Trykkeriet gikk på et underskudd på nesten tre millioner kroner etter avskrivninger.

Matt trykk

Det har tidligere vært spekulert i om trykkeriet skal selges, men Stangebye vil ikke bidra med bensin til det bålet.

– Det vi skal være klar over når det gjelder trykkeri, er at vi i april i fjor løftet ut magasinporteføljen vår og trykket Magasinet på glanset papir, det kan ikke Dagblad Trykk. Vi arbeider med tilpasninger og å bedre kostnadssiden. Jeg har godt håp om at vi skal klare balansere resultatet på trykkeriet om ikke så veldig lenge.

Powered by Labrador CMS