– Etter at jeg sluttet i DN for snart fem år siden, har jeg fulgt med og ofte tenkt: Fy søren, de er gode, sier Marianna Johansen.
– Etter at jeg sluttet i DN for snart fem år siden, har jeg fulgt med og ofte tenkt: Fy søren, de er gode, sier Marianna Johansen.

Marianne Johansen blir nyhetsredaktør i Dagens Næringsliv

Gjør comeback i DN.

Publisert Sist oppdatert

– For en økonomi- og samfunnsorientert nyhetselsker som meg, er nyhetsredaktør-stillingen i Dagens Næringsliv en kremjobb, sier Marianne Johansen i pressemelding.

I dag ble det kjent at hun er ansatt som ny nyhetsredaktør i næringslivsavisen.

– DN har den mest prisvinnende gravejournalistikken i bransjen, og leverer økonomi- og samfunnsnyheter i særklasse. Jeg gleder meg til å samarbeide med stjernelaget i DN om å utvikle journalistikken videre, fortsetter hun.

Johansen har tidligere vært leder for samfunnsavdelingen i samme avis. 42-årnigen kommer fra jobben som redaktør for dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK. Hun har tidligere vært leder av økonomi- og politikkredaksjonen i NRK, samt nyhetsleder og journalist i VG. Hun jobbet i DN i tre år, frem til 2017.

– Marianne har en lidenskap for den kritiske, undersøkende økonomi- og samfunnsjournalistikken som passer perfekt hos oss. Med henne får vi en redaktør med ambisjoner som står helt i stil med DNs, sier sjefredaktør Janne Johannessen.

Johannessen hadde selv jobben som nyhetsredaktør før hun ble sjefredaktør.

– Etter at jeg sluttet i DN for snart fem år siden, har jeg fulgt med og ofte tenkt: Fy søren, de er gode! Jeg synes det er stas å få komme tilbake til en redaksjon som har fått enda større slagkraft enn før. Jeg kommer fra en annen veldig spennende jobb i NRK, der det er fantastisk flinke og hyggelige folk. Men dette var en så unik mulighet at jeg bare måtte følge magefølelsen, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS