Illustrasjonsbilde fra DNs nybygg på Grønland. Foto: Birgit Dannenberg

Oppsagt varsler søksmål

DN.no legger vekt på kompetanse, sparker journalist etter påskjønnelser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det klart at to av de ansatte som ble tilbudt sluttpakke i DN Nye Medier, ikke ville ta disse. Nå har en av dem krevd forhandlingsmøte med ledelsen med hjelp fra NJ. Hvis partene ikke kommer til enighet, blir det tatt ut stevning mot ledelsen i bedriften.

Den ansatte, som ønsker å være anonym, forteller at oppsigelsen var et slag i ansiktet fordi ledelsen har gjort det tydelig at kompetanse har stått høyest i nedbemanningen.

Usaklig

– Jeg mener at oppsigelsen er usaklig. Ledelsen har kunnet velge fritt ved å skjule seg bak såkalte kompetansevurderinger, slik at ingen har kunnet føle oss trygge på arbeidsplassen.

– Hva var begrunnelsen for oppsigelsen din?

– Rent formelt er det overtallighet, men i kompetansevurderingen som de legger til grunn, er det en del påstander som ikke går sammen med en del tidligere påskjønnelser fra ledelsen. Som eksempel har jeg selv fått av redaktørpotten to av tre ganger siden jeg kom til DN.no, sist var forrige gang det var pott. Da synes det underlig at jeg ikke skal være kompetent nok drøyt halvannet år etterpå, sier vedkommende.

Reagere

Den ansatte forteller at det trolig er vanskeligere for andre å være på jobb nå, siden det fortsatt er fare for at ytterligere en stilling kan havne på hoggestabben.

– Hvilke forventninger har du til resultatet av et eventuelt søksmål?

– Jeg gjør ikke dette for økonomisk erstatning, men for å beholde jobben min.

Hvis den ansatte skulle få beholde jobben, tror ikke vedkommende det vil være vanskelig å komme på jobb etter en rettstvist, enn det er å komme på jobb etter å ha fått beskjed om at man er overtallig.

– Jeg har sagt at jeg forventer å bli behandlet som alle kollegene, og å få tilbakemeldinger på lik linje med dem. Jeg har også sagt til ledelsen at jeg ikke gjør dette for konfliktens del, men fordi jeg mener det er rett å reagere.

Oppføre seg

Ansvarlig redaktør Svein-Thore Gran sier at han ikke vil gå inn i diskusjon om kompetansen til den ansatte i Journalistens spalter, og at det er opp til rettsapparatet å ta stilling til konflikten dersom den ender der.

– Som arbeidsgiver legger vi vekt på å oppføre oss ordentlig. Vi har lagt vekt på kompetanse i en bedrift hvor det er relativt få og forholdsvis lik ansiennitet. Skulle retten vise seg å være uenig i det, må vi ta det til etterretning.

 

Powered by Labrador CMS