New York Times´ styreleder og publisher: Arthur Sulzberger, Jr. and A. G. Sulzberger. Foto: Damon Winter/The New York Times
New York Times´ styreleder og publisher: Arthur Sulzberger, Jr. and A. G. Sulzberger. Foto: Damon Winter/The New York Times

New York Times publiserer usignert kronikk fra høytstående Trump-medarbeider

Et uvanlig steg, skriver avisen.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En høytstående medarbeider i Trump-administrasjonen advarer i en usignert kronikk i The New York Times om presidentens «umoralske» og «oppfarende» lederskap.

Avisen beskriver den ikke navngitte forfatteren av kronikken som «en høytstående ansatt i Trump-administrasjonen». Avisen skriver før kronikken starter at det er et uvanlig steg å publisere en usignert kronikk, men at det gjøres for å beskytte vedkommendes identitet og fordi vedkommendes stilling kan stå i fare. Budskapet er overordnet, innleder avisen.

I kronikken skriver vedkommende at Trump-medarbeidere er klare over presidentens mangler og at «vi forsøker å gjøre rett selv når Donald Trump ikke kan».

Forfatteren hevder også at «det var tidlig hvisking innad i administrasjonen» om å utløse grunnlovstillegg 25 som handler om situasjoner der presidenten er erklært uegnet til å fortsette og hvor visepresidenten overtar. Begrunnelsen var «ustabiliteten» som medarbeiderne observerte, hevder skribenten, som legger til:

– Dette er ikke arbeidet til en såkalt dyp stat. Det handler om arbeidet til et fungerende statsapparat.

Presidenten selv bryr seg tilsynelatende ikke, og sa foran kamera senere onsdag hva han syns om saken og «mislykkede New York Times».

– Husk dette om New York Times: Da jeg vant valget, ble de tvunget til å be om unnskyldning, måtte de skrive et brev der de beklaget at de hadde dekket valget feilaktig, det er den første gangen noen har måtte gjøre det. Så hvis New York Times har publisert en anonym kronikk, det betyr en feig kronikk, da gjør vi en god jobb, sa Trump.

Powered by Labrador CMS