Even Nordstrøm. Foto: Bjørn Åge Mossin

Tror ikke på bedring før i 2011

– Frykter to-tre knalltøffe år, sier A-pressesjefen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 bidro med 162 millioner av A-pressens brutto driftsresultat på 498 millioner kroner. Trykkeriene går også bra, med et bidrag på 213 millioner kroner.

Men ellers er det ikke mye å glede seg over for konsernsjef Even Nordstrøm og hans ansatte. Konsernets grunnfjell, de lokale mediene, sto for 186 millioner kroner. Det er 69 millioner mindre enn året før.

– Krevende år

– Det blir krevende i 2009 og 2010. Jeg tror det lysner først i 2011. Men jeg har nå tatt feil i måned etter måned, så vi trenger et par kvartaler til å bygge på før vi ser hvilken vei det går, sa en noe uviss Nordstrøm da han presenterte 2008-regnskapet i formiddag.

Konsernledelsen skal nå se på endringer i organiseringen av A-pressen, for å sette sammen ytterligere en sparepakke på toppen av de allerede vedtatte tiltakene på 220 millioner kroner.

– Blant annet vil vi se på den digitale strukturen. På det området har vi ikke lykkes. Dette blir en krevende øvelse, konkluderte Nordstrøm.

Tror på Nettavisen

Han la til at beslutningene vil bli fattet om vel fjorten dager. Det knytter seg naturlig nok stor spenning til Mediehuset Nettavisen, som gikk på en kjempesmell i fjor. Underskuddet endte på hele 63 millioner kroner.

– Resultatet er preget av mange nedskrivninger. Nettavisen er en helt annen virksomhet i inneværende år og har også nytt eierskap. Jeg har stor tro på at Nettavisen vil levere et resultat på pluss-minus null i 2009, med forbehold om at markedsutsiktene ikke endrer seg mye i negativ retning, sa Thor Gjermund Eriksen, konserndirektør i A-pressen og styreleder i Nettavisen.

A-pressens samlede nettinntekter i 2008 endte på 240 millioner kroner. Det utgjør 9 prosent av A-pressens annonseinntekter og 5 prosent av de totale inntektene. Den lokale nettsatsingen gir trafikkmessig god uttelling, med en vekst på 69 prosent i antall sidevisninger og 31 prosent i unike brukere.

Store nedskrivninger

A-pressen har foretatt nedskrivninger knyttet til såkalt immaterielle verdier på 47 millioner kroner. 2007-resultatet på 328 millioner kroner før skatt var påvirket av betydelige gevinster knyttet til salg av Komsomolskaya Pravda og StepStone.

Finanskostnadene inneholder 57 millioner kroner av ekstraordinær karakter, hvorav en vesentlig del er knyttet til verdifall på renteinstrumenter, nedskriving på aksjer og kurstap. Justert for disse postene er det en underliggende tilbakegang på om lag 100 millioner kroner, skriver A-pressen i en pressemelding om 2008-resultatet.

Powered by Labrador CMS