Samferdsel skal ikke lenger redigereres etter Redaktørplakaten. Det skjer allerede fra nestes uke.
Samferdsel skal ikke lenger redigereres etter Redaktørplakaten. Det skjer allerede fra nestes uke.

Samferdsel ut av Fagpressen:
– Inntektsstrømmen har tørket inn

TØI legger ned Samferdsel som uavhengig nettsted.

Publisert Sist oppdatert

Fagbladet Samferdsel skal ikke lenger redigeres etter Redaktørplakaten. Fra 1. juni vil Samferdsel fungere som en kanal for forskning fra eieren Transportøkonomisk institutt (TØI), melder bladet selv.

«Skjebnen til Samferdsel er med dette en del av en trend som har rammet mange uavhengige tidsskrifter de senere årene», skriver Samferdsel.

– Bladet er blitt gitt ut under Redaktørplakaten med TØI som utgiver. Dessverre er inntektsstrømmen tørket inn og vi kan ikke forsvare å gi det ut. Det er den beklagelige situasjonen, sier kommunikasjonssjef i TØI og tidligere redaktør i Samferdsel, Harald Aas, til Journalisten.

Samferdsel fortsetter som et rendyrket TØI-forum.
Samferdsel fortsetter som et rendyrket TØI-forum.

Nedleggelsen betyr at Samferdsel også trekkes ut av Fagpressen, og vil fortsette som et eksternt rettet blad for TØI-forskning, ifølge Aas.

Nåværende redaktør for nettstedet, Flemming Dahl, sier til Journalisten at han er blitt tilbudt å fortsette som en slags redaktør, men uten at nettstedet redigeres etter Redaktørplakaten.

– Men det er ikke helt meg, så jeg kommer ikke til å være redaktør, sier Dahl.

Samferdsel har vært redigert etter Redaktørplakaten siden begynnelsen av nittitallet. Det hele startet som et papirmagasin tilbake i 1962, men siden 2016 har Samferdsel kun vært å finne på nett.

Powered by Labrador CMS