Mer uro i Honningsvåg

Finnmark Dagblads lokalkontor i Honningsvåg står fortsatt ubesatt. Nå ønsker avisen at Finnmarksposten skal forsyne Finnmark Dagblad med stoff derfra.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Avgjørelsen om FDs lokalkontor i Honningsvåg skal nedlegges eller ei, vil ventelig bli avgjort i løpet av høsten. I mellomtida har styret bestemt at Finnmarksposten, som er heleid av Finnmark Dagblad, skal produsere stoff for sistnevnte.

– Før sommeren spurte jeg FDs disponent og styreleder i Finnmarksposten, Ola Finseth, om nedleggelsen av FDs lokalkontor i Honningsvåg ville medføre endringer i min arbeidssituasjon. Det benektet han. Men første dag etter ferien får jeg beskjed om at styret har pålagt oss å levere stoff til FD. Jeg opplever situasjonen både som frustrerende og usikker, sier Kita Eilertsen, journalist i Finnmarksposten.

Finseth tilbakeviser at han har feilinformert Eilertsen.

– Stoffutvekslingsavtalen innebærer ingen endringer i Eilertsens ansettelsesforhold i Finnmarksposten. Og hvordan avisen ønsker å disponere sine redaksjonelle ressurser er et internt anliggende. Det er redaktørens ansvar, og noe jeg ikke blander meg opp i, sier Finseth.

Omfattende avtale

Ifølge Eilertsen innebærer stoffutvekslingsavtalen at Finnmarksposten skal levere en daglig oppslagssak, en ukentlig kultursak og to månedlige lørdagssaker til Finnmark Dagblad.

– Foruten det økte arbeidspresset dette vil innebære, kan en slik avtale umulig være med på å styrke Finnmarksposten, mener Eilertsen.

– Eilertsen er nok litt for rask på labben her. Det er riktig at vi forhandler om en stoffutvekslingsavtale, men det er foreløpig ikke inngått noen avtale. Den stoffmengden hun skisserer er derfor bare et uttrykk for vårt ønske og vårt behov, og vi er innforstått med at vi kan måtte fire på disse kravene, svarer Kåre M. Hansen, redaktør i Finnmark Dagblad.

Åpner for økt samarbeid

Han tilbakeviser også at en slik avtale vil innebære en svekkelse av Finnmarksposten.

– Som ukeavis vil Finnmarksposten uansett tape nyhetskonkurransen. Men hvilken profil Finnmarksposten skal ha, vil det være opp til Finnmarkspostens redaktør å avgjøre, sier Hansen som heller ikke utelukker at det kan gå stoff også den andre veien, fra FD til Finnmarksposten.

– Siden FD eier Finnmarksposten, er vi selvsagt åpen for økt samarbeid. Men først må vi forhandle fram en avtale, før vi kan gå inn på slike detaljer.

Finnmarkspostens redaktør Peer-Einar Pedersen er på ferie, og var ikke tilgjengelig for kommentar.

Powered by Labrador CMS