Gabrielle Solaké Graatrud har skrevet masteroppgave om stressmestring blant frilansere 06072023
Styremedlem Gabrielle Solaké Graatrud i NJ Frilans håper arrangementer som «Frilanspraten» blir en god faglig møteplass for frilansere.

Frilansere

– Folk vet lite om støtte­mulighetene som faktisk finnes

NJ Frilans holder møte om «ukjent skattekiste» for frilansere.

Publisert

Norsk Journalistlags eget «lokallag» for frilansere, NJ Frilans, håper å stable på beina en faglig møteplass for frilanserne.

Til uka arrangerer NJ Frilans første utgave av «Frilanspraten» på Pressens hus i Oslo, og tema er den «ukjente skattekista» av vederlagsmidler som kan søkes av både NJ-medlemmer og ikke-medlemmer.

NJ Frilans-styremedlem Gabrielle Graatrud tror fokus på tematikken er nyttig.

– Jeg tror få journalister og skribenter vet at man kan søke vederlagsmidler til ulike konferanser og prosjekt. Folk jeg har snakket med vet iallefall lite om alle støttemulighetene som faktisk finnes for frilansere, skriver hun i en e-post til Journalisten.

Graatrud, som har skrevet masteroppgave om selvledelse og stressmestring hos nettopp frilansjournalister, skal selv innlede arrangementet, mens NJs Espen Brynsrud skal fortelle om hvordan man søker vederlagsmidler og midler fra ordningen Fristup. NJ-kollega Henrikke Helland skal fortelle om andre relevante ordninger.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS