Bendiksen besto Magnum-prøven

Etter et par års prøvetid er den norske fotojournalisten Jonas Bendiksen tatt opp som fullverdig medlem av det internasjonale fotobyrået Magnum.

Publisert Sist oppdatert

Legendariske Magnum er et fotografkooperativ der avgjørelser om byråets virksomhet tas i fellesskap. Opptak av nye medlemmer er en langvarig prosess der kandidatene går fra å være nominert, via assosiert medlemskap til fullverdige medlemmer. Hver ny status krever en avstemning blant Magnums ca. 60 fotografer.

Tre

Norske Jonas Bendiksen er en av tre som denne uka slapp gjennom nåløyet og ble fullverdige medlemmer. De andre to er Antoine d’Agata og Alec Soth. Samtidig ble Olivia Arthus og Peter van Agtmael tatt opp som nye «nominees». Magnum ble startet i 1947 av de fire fotografene Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, George Rodger and David «Chim» Seymour.

Utstilling

En del av Jonas Bendiksens bilder kan for tida oppleves på Nobels Fredssenter. Utstillingen «Steder der vi bor» handler om hva det vil si å leve i slumområder i det 21. århundre. Fotografen har oppholdt seg i fire slumområder i ulike deler av verden og bildene skildrer 20 ulike hjem.

Bendiksen er den første norske fotografen som er tatt opp i det prestisjetunge byrået. Og han har publisert arbeidene sine i internasjonale magasiner som National Geographic, GEO, Newsweek, Vanity Fair, The Independent on Sunday Review, The Sunday Times Magazine, Mother Jones og Le Monde II.

Powered by Labrador CMS