FSBs egne bilder fra pågripelsen av en nynazisitisk gruppe har noen bemerkelsesverdige detaljer.

Stusser over bilder fra pågripelsen av gruppen Russland hevder planla journalistdrap

Tror russisk etterretning blandet SIM-kort og «The Sims».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag kom Russlands president Vladimir Putin med oppsiktsvekkende påstander om at en vestlig- og ukrainskstyrt terrorgruppe planla drap på en av landets største tv-stjerner, journalisten Vladimir Solovjov.

Den russiske etterretningstjenesten FSB uttalte at de hadde pågrepet medlemmene i en nynazistisk gruppe og beslaglagt store mengder våpen under pågripelsene.

På nettet har flere journalister merket seg ved en video som skal vise beslaglagte eiendeler, og ulike detaljer vekker oppsikt:

På et oversiktsbilde som blant annet viser en t-skjorte med hakekors, ligger det også tre ulike utgaver av dataspillet «The Sims 3».

En forveksling av det som egentlig skulle vært tre SIM-kort på bildet, tror blant andre Bellingcat-grunnlegger Elliot Higgins:

«Jeg tror oppriktig at dette er en dum FSB-offiser som ble bedt om å skaffe tre SIM-kort», skriver Higgins på Twitter.

Journalist Dmitrij Kolezev spør seg hvorfor en mistenkt terrorist umiddelbart åpner en dør, med kikkehull, når uniformerte styrker står utenfor. Døra er også tilsynelatende ulåst.

Kolezev har også diskutert et bilde fra pågripelsen som viser en håndskrevet tekst på en bokperm.

Teksten avsluttes med «signaturen er uklar», noe flere mente videre tydet på fabrikert bevismateriale. Ifølge Kolezev kan denne frasen være i bruk som en ekte signatur.

Videoen fra pågripelsen kan ses hos blant andre amerikanske Daily Beast, som omtaler bildematerialet som en «hysterisk tabbe av Putins spioner».

Powered by Labrador CMS