Mediefolk:

Reidar Kjæstad er mest kjent fra radio, men har også vært å se på tv-skjermen. Her fra et adventsprogram i 2018. Foto: Terje Hording Gong/NRK
Reidar Kjæstad er mest kjent fra radio, men har også vært å se på tv-skjermen. Her fra et adventsprogram i 2018. Foto: Terje Hording Gong/NRK

Reidar Kjæstad forlater NRK. Blir sportsleder i GD

Tror på humor og lokalpatriotisme.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har hele tiden sagt at jeg skal gi meg i radioen før folk blir lei av meg. Frykter at den grensen begynner å nærme seg, jeg er i hvert fall fryktelig lei av å høre meg selv, sier Reidar Kjæstad til Fjuken.

1. juni skal han være på plass som sportsleder i Gudbrandsdølen Dagningen (GD), og han forlater dermed NRK Hedmark og Oppland hvor han har jobbet i 11 år.

Til sin nye arbeidsgiver sier 35-åringen:

– Dette er en jobb som passer perfekt for meg.

Han forteller videre at han ser fram til å skrive om lokale idrettsnyheter.

– Jeg er veldig glad i lokal idrett, og har fulgt nøye med. I tillegg er jeg glad i lokalavisen min og vokste opp med Gudbrandsdølen/Lillehammer tilskuer (ble senere slått sammen med Dagningen til Gudbrandsdølen Dagningen, red.kom).

Noen programerklæring vil ikke den nye sportslederen komme med ennå, men han sier til GD at han tror på å tilføre en passe dose lokalpatriotisme og humor.

Kjæstad var tillitsvalgt i NRK Hedmark og Oppland under nedbemanningsprosessen i 2015.

– Det er ingen grunn til å legge skjul på at jeg har vært uenig i en del endringer som har skjedd, men de siste årene har det vært stabilt. Jeg har bare gode ting å si om NRK og kollegaene mine, sier han til GD.

Til Fjuken legger han til:

– Jeg kommer til å savne alle de enestående folkene jeg har jobbet sammen med her i NRK, og vil benytte anledningen til å takke alle som har holdt ut med meg på radioen i disse årene.