Redaktøren inviterte selv politiet

Ønsket klarhet i hasjmistanker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det var ingen politirazzia. Det var jeg som ba politiet foreta en undersøkelse i våre lokaler, bekrefter Helgeland Arbeiderblads redaktør Geir Arne Glad. 

Onsdag kveld fikk avisen besøk av tre politibetjenter og to narkohunder. Journalist Snorre Sjøvoll, som var på jobb den kvelden, beskriver opplevelsen som veldig overraskende og ubehagelig.

Han oppfattet det som en politirazzia, men nå avkrefter redaktør Geir Arne Glad at det var situasjonen. Det var tvertimot han som ba politiet komme og foreta en grundig undersøkelse av avisens lokaler.

Fant ingen ting

– Etter politiets påstander om en av avisens journalister, og etter at en narkohund markerte utslag på en pc-bag fra redaksjonen ved politihuset nylig, mente jeg det var riktig å be dem komme. Jeg ønsket klarhet i denne saken, og vi fikk den avkreftelsen vi ønsket. Politiets undersøkelse ga ingen resultater, sier Glad. 

Redaksjonklubbens leder Rune Pedersen fikk ikke vite om politiaksjonen før neste morgen. Han reagerte sterkt på dette, og sier at staben oppfatter politiundersøkelsen i avislokalene som en mistenkeliggjøring av hele redaksjonen.

- Herregud

Geir Arne Glad stønner et “herregud” i telefonen, før han fastslår at en slik undersøkelse ikke kunne ha vært varslet på forhånd.

– Hva slags effekt ville en slik undersøkelse ha hvis organisasjonen var orientert på forhånd? Den ville  vært verdiløs. Ledelsen i avisen ønsket å forsikre oss om at alt var slik det skulle i redaksjonen, og den bekreftelsen fikk vi gjennom den resultatløse undersøkelsen.

 

 

Powered by Labrador CMS