Politirazzia mot avislokale

Tre tjenestemenn og to narkohunder gjennomsøkte lokalene til Helgeland Arbeiderblad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg ble veldig overrasket da de troppet opp på døra. Bare redaktøren og jeg var til stede, men for meg er det uklart om politiet kom på eget initiativ eller ble invitert av ledelsen, sier journalist Snorre Sjøvoll og tilføyer:

– Dersom redaktøren hadde kjennskap til dette, burde i det minste tillitsvalgt eller verneombud ha blitt informert og vært tilstede.

Årsaken til razziaen ligger trolig i et betent forhold mellom en krimjournalist og politiet. Han er av politiet blitt beskyldt for å ha lekket etterforskningsinformasjon til kriminelle miljøer og for å ha misbrukt sin stilling som journalist.

Journalisten er tidligere blitt bøtelagt for hasjbruk og ble i høst også avkrevd urinprøve.

Den var ren, men også andre forhold har ført til et meget anstrengt forhold mellom partene. Tidligere i høst ga politiet Helgeland Arbeiderblads redaktør Geir Arne Glad beskjed om at reporteren var uønsket og at han ble bortvist fra politihuset.

Tidligere i denne uka hadde redaktør Glad et møte med medarbeideren og hans advokat. Det endte med at krimreporteren ble suspendert fra sin stilling med øyeblikkelig virkning.

Klubbleder Rune Pedersen omtaler kollegaen som “en meget dyktig journalist” som med et “litt utradisjonelt kildenett” har “trådd politiet for nær”. Pedersen var selv uvitende om politirazziaen da den fant sted, og fikk vite det først da han kom på jobb torsdag.

Heller ikke han vet hvem som tok initiativ til razziaen. Pedersen reagerer sterkt på at redaktør Glad ikke informerte resten av staben på morgenmøtet torsdag.

– Glad dro fra avisa ved lunsjtid torsdag uten å ha informert noen, så jeg måtte selv gjøre det. Alle ristet på hodet, og opplevde dette som en mistenkeliggjøring av hele redaksjonen, kommenterer Pedersen.

Journalisten har prøvd å kontakte redaktør Geir Arne Glad for kommentar, men har ikke fått kontakt.

 

Powered by Labrador CMS