I 2018 kom journalist Thomas Petterson med boka «Den osannolika mördaren». Der peker han på Stig Engströms (bildet) som Palmes drapsmann.
I 2018 kom journalist Thomas Petterson med boka «Den osannolika mördaren». Der peker han på Stig Engströms (bildet) som Palmes drapsmann.

Journalist pekte på Skandiamannen som Olof Palmes drapsmann allerede i 2018

Får nå støtte av politiet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I boka «Den osannolika mördaren» peker journalist og forfatter Thomas PetterssonStig Engström, også kjent som Skandiamannen, som Olof Palmes drapsmann.

Boka kom ut i 2018, etter at Pettersson hadde jobbet i tolv år med saken. Han var da overbevist om at Engström sto bak en av tidenes mest omtalte drapssaker.

Pettersson intervjuet vitner, gravde i etterforskningsmaterialet og hadde også kontinuerlig kontakt med Palme-gruppen i politiet.

– Den første eposten jeg skrev, var til etterforskningsleder Stig Edqvist 2011, deretter hadde jeg kontakt med Dag Andersson i hans tid og nå Dag Melander og Krister Peterssons. Det har alltid handlet om Skandiamannen, sier Pettersson i et intervju med SVT onsdag morgen – før resultatet ble kjent.

– Jeg ble avhørt i september 2017, og i den forbindelse forklarte politiet at de nå skulle etterforske Skandiamannen ordentlig. For meg var det som å gå i mål. Det har vært en lang prosess og mye research, der målet var å rette etterforskningen mot Skandiamannen, sier Pettersson.

Onsdag ble det kjent at Palme-etterforskerne har kommet til samme konklusjon og mener det var Engström som drepte den svenske statsministeren i 1986.

Stig Engström var på stedet da Olof Palme ble skutt og drept og var med i drapsetterforskningen fra dag én, men ble selv aldri etterforsket som gjerningsmann. I løpet av graveprosessen fant Thomas Pettersson det som ingen tidligere hadde sett: Engströms mulige motiv, samt at han hadde skyteerfaring og tilgang til samme slags våpen som Palme ble skutt med.

Engström døde i 2000.

Petterssons bok ble i 2018 belønnet med Guldspaden, Sveriges høyeste utmerkelse for gravende journalistikk.

Powered by Labrador CMS