Foto: Birgit Dannenberg.

Verdsetter HA til 15 millioner

A-pressen byr 7.500 kroner per aksje i Halden Arbeiderblad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Samtidig har A-pressen satt forutsetninger om vedtektsendring og at de får kjøpt minst 90 prosent av aksjene, skriver NRK.no.

– Avventer svar

A-pressen er i dag største aksjonær med 41,5 prosent av aksjene i Halden Arbeiderblad. I 2003 var de villige til å betale 20.000 kroner per aksje, noe som verdsatte selskapet til 40 millioner kroner.

– Det stemmer at vi har budt 7.500 kroner per aksje, sier konserndirektør Thor Gjermund Eriksen til Journalisten.

– Tror du det er tilstrekkelig til at dere får den oppslutningen dere ønsker?

– Jeg har respekt for at de lokale eierne der nede skal få kjøre sine prosesser uten at vi sitter her og forskutterer noe. Vi må nesten bare se hva de bestemmer seg for, sier Eriksen.

Ifølge NRK har A-pressen satt som forutsetning for budet at de får aksept fra minst 90 prosent av aksjekapitalen. En vedtektsendring må også til. I dagens vedtekter heter det i paragraf 5 at aksjene ikke kan omsettes for mer enn pålydende, som er 50 kroner. Selskapet Halden Arbeiderblad AS har 2000 aksjer.

Halden Arbeiderparti og Halden Fagforening Avdeling 075 Fellesforbundet kommuniserte i forbindelse med siste generalforsamling at de ønsket å selge sine aksjer til A-pressen. De to har i dag til sammen 28,5 prosent av aksjene i avisen.

– Veldig sterk posisjon

Eriksen mener det skal være mulig å drive avisen lønnsomt. Halden Arbeiderblad har levert underskudd tre år på rad.

– Halden Arbeiderblad har en veldig god posisjon blant lesere og annonsører i byen. Det er et godt utgangspunkt, og ved å ta en del grep tror vi at det skal være mulig å få avisen i pluss.

På siste generalforsamling ble det besluttet å legge ned trykkeriet og selge avishuset på torget i Halden.

NRK.no skriver at de overtallige fra trykkeriet vil bli tilbudt seks månedslønner i sluttvederlag i tillegg til den ordinære oppsigelsestiden.

Etter det Journalisten erfarer kan det ventes en avklaring på om budet blir akseptert av de største aksjonærene i løpet av en ukes tid.

Powered by Labrador CMS