Omstridte Piers Morgan er aktuell med nytt talkshow på britiske TalkTV.

Piers Morgan sammenligner seg selv med Nelson Mandela

Ønsker å «avkansellere» alle dem som er blitt kansellert.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg føler meg som Nelson Mandela da han kom ut av fengselet, skal Piers Morgan ha uttalt i forbindelse med lanseringen av sitt show på Rupert Murdochs nye britiske storsatsing TalkTV.

Ifølge The Guardian mener Morgan at året han har vært borte fra britiske TV-skjermer – og det han selv mener er hans kamp for ytringsfrihet – kan sammenlignes med den tidligere sørafrikanske lederens kamp mot apartheid.

Morgan stormet ut av studio og slutter som vert for TV-programmet Good Morning Britain i 2021 etter å ha blitt kritisert for sine kommentarer om hertuginne Meghan.

Morgan hadde da i flere år ytret seg svært kritisk om hertugparet og spesielt Meghan både på TV og i sin daværende spalte i Daily Mail.

Ifølge The Guardian mener Morgan at han med dette ble utsatt for kanselleringskultur. Med sitt nye TV-show ønsker han å «avkansellere» alle dem som er blitt kansellert.

Det britiske fagbladet Press Gazette kunne tidligere i år fortelle at Morgans nye lønn mest sannsynlig er på 50 millioner pund – eller cirka 600 millioner kroner, fordelt på tre år, etter at han inngikk en avtale med Rupert Murdoch om å være fast spaltist i de to tabloidene The Sun og New York Post – i tillegg til å fronte det ny tv-showet med daglige sendinger på TalkTV.

Tidligere har Morgan jobbet som journalist i The Sun og vært sjefredaktør i News of the World og Daily Mirror. Han har også bakgrunn som programleder for flere britiske og amerikanske tv-programmer, blant annet Piers Morgan Live på CNN og Good Morning Britain på britisk ITV.

Morgan fikk sparken som sjefredaktør i Daily Mirror etter å ha publisert falske bilder fra krigen i Irak.

Powered by Labrador CMS