Foto: Kathrine Geard.
Foto: Kathrine Geard.

Haugsgjerd sjef i Aftenposten

Det er klart før styremøtet denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Nesten halvannen måned etter at Aftenpostens tidligere sjefredaktør Hans Erik Matre besluttet å si opp jobben sin som følge av sykdom, skal det nå være klart at konsitutert sjefredaktør Hilde Haugsgjerd tar over stillingen. Dette får Journalisten oppgitt fra sentrale kilder.

Avskjed styrket

Det har vært flere spekulasjoner om hvem som er kandidater til stillingen, også her på Journalisten.no. Blant de store favorittene har Haugsgjerd tronet sammen med tidligere sjefredaktør i Bergens Tidende, Einar Hålien.

Etter det Journalisten erfarer skal Kristin Skogen Lunds avskjed som direktør i avisen ha påvirket styrets vurderinger om hvem som skulle ta over som sjefredaktør i avisen. Skogen Lunds avskjed økte behovet for kontinuitet i toppen av avisen, sier kilder som ikke vil navngis. Dermed ble Haugsgjerds posisjon kraftig styrket.

Tause

Klubbleder Gunnar Kagge i Aftenpostens redaksjonsklubb ønsker ikke å kommentere opplysningene Journalisten sitter med før ansettelse av ny sjefredaktør er foretatt.

Styreleder i Aftenposten og konsernsjef i Media Norge, Didrik Munch sier at han ikke kan kommentere opplysningene Journalisten sitter på. Munch forteller at han vil komme med uttalelser når prosessen er fullbrakt og styret har tatt sin endelige beslutning.

– Hver dag

– Hvor stor er sannsynligheten for at dere har en ny sjefredaktør på plass før jul?

– Vi har ikke satt noen deadline for dette, men vi arbeider med å få til en utnevnelse så snart det lar seg gjøre. Og vi håper å få den på plass før jul.

– Og torsdagens styremøte er det siste før jul.

– Vi kan ha styremøter hver dag om det er behov for det.

Powered by Labrador CMS