Anne Britt Berentsen er adm.dir. i Hjemmet Mortensen. Foto: Linn Cathrin Olsen. Montasje: Birgit Dannenberg
Anne Britt Berentsen er adm.dir. i Hjemmet Mortensen. Foto: Linn Cathrin Olsen. Montasje: Birgit Dannenberg

HM må slankes med 102

69 av årsverkene som skal slankes i Hjemmet Mortensen er redaksjonelle.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På allmøtet i Hjemmet Mortensen i dag klokken 13.00 ble det orientert om sparetiltakene i Hjemmet Mortensen. Det er identifisert et innsparingsbehov på mellom 162 og 167 millioner kroner. Målet er å redusere antallet årsverk med 102. Det er i dag omtrent 500 ansatte i HM, derav knapt 200 redaksjonelle.

De ansatte får nå tilbud om sluttpakker, og søknadsfrist blir fra slutten av februar og utover til midten av mars.

Går for langt

Hovedtillitsvalgt for de NJ-organiserte, Harald Grevskott, sier at de tillitsvalgte har kjent til tallene noen tid og at det er enighet om at det må foretas innsparinger.

– Vi skjønner at det må spares, men nå mener vi at det går i lengste laget, sier Grevskott til Journalisten.no.

Fra 100 til 167 millioner

Spareprosessen har pågått siden i høst, og opprinnelig startet man med et innsparingsbehov på 100 millioner kroner. Så er dette hevet til 120 og 130 for så å ende på mellom 162 og 167.

– Vi mener cirka 130 millioner kroner ville vært forsvarlig både ut fra ønsket om å beholde kvaliteten på produktene og sikre et skikkelig arbeidsmiljø, sier Grevskott.

Moderniserer

I en pressemelding sier administrerende direktør Anne Britt Berentsen (bildet) at de samtidig moderniserer organisasjonen. Blant annet tar de i bruk ny teknologi og nye måter å jobbe på.

Nedbemanningen skjer innen alle områder i mediehuset. Det blir 17 færre årsverk innen fellesfunksjoner, som omfatter økonomi, lønn, regnskap og servicefunksjoner. Salgs- og markedsavdelingen reduseres med 16 årsverk. I det redaksjonelle miljøet reduseres antall årsverk med 69.

Berentsen håper det er mulig å løse nedbemanningen ved frivillighet, og det er lagt frem tiltak som omfatter blant annet sluttpakker og støtte til studier.

– Vi har lagt vekt på tiltak som hjelper ansatte som skal ut i ny jobb med å komme raskt i gang. Vi har også valgt å øke rammene spesielt for dem med lang ansiennitet og høy alder, sier hun ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS