Mads Yngve Storvik hadde selv jobbet med å finne kandidater til Romerikes Blad-stillingen som hodejeger i Visindi. Da et annet selskap tok over jakten, ble han selv spurt.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Hodejegeren ble selv jaktet til RB-redaktørstillingen
– Tanken har modnet ganske lenge, sier Mads Yngve Storvik.
– Det viste seg å være vanskelig å fjerne redaktøren i meg. Trangen til å være litt mer nede i sagmuggen og utøve redaktørgjerningen ble så stor at jeg til slutt fulgte hjertet, sier Mads Yngve Storvik.
Fremdeles er han partner hos leder-hodejegerne i Visindi, og fremdeles skal han blant annet ferdigstille arbeidet med kandidater til sjefredaktørstillingen i Nationen.
Men tirsdag morgen ble det klart at han snart er tilbake «i sagmuggen», som sjefredaktør for Romerikes Blad. Storvik skal sitte i redaktørstolen innen 1. mai.
Jobbet med å rekruttere RB-redaktør
Storvik burde vite hva stillingen innebærer; han var selv kontaktperson sist gang den ble åpent utlyst. Resultatet ble at Rune Bernhus ble konstituert i stillingen i februar i fjor.
Daværende styreleder uttalte den gang at stillingen ble konstituert fordi de i utgangspunktet stilte krav om at ny ansvarlig redaktør skulle ha redaksjonell toppledererfaring.
Slik erfaring har Storvik, som blant annet ansvarlig redaktør og administrerende direktør i NTB, konsernsjef i Tun Media og sjefredaktør i nettopp Nationen.
Tilbudet kom i går
Det var etter at et nytt RB-styre tok i bruk et annet hodejegerbyrå i fjor, at Storvik ble kontaktet om stillingen, forteller han til Journalisten.
– Så har tanken modnet ganske lenge. Nå i februar skjøt det hele litt fart. Vi hadde møte rett før vinterferien, og i går fikk jeg tilbud om jobben etter at styret hadde tatt sin beslutning.
– Har du hatt spesiell innsikt i hva stillingen innebærer, siden du har jobbet med å rekruttere til den selv?
– Tja, jeg har jo lest strategien til RB. Jeg kunne se at dette var en veldig spennende stilling. Men det avgjørende for meg ble at det føles meningsfullt å jobbe med mer journalistikk i området jeg har bodd i i over 20 år, sier Storvik, som er bosatt på Skedsmokorset i Lillestrøm kommune.
Snart kan han sykle til kontoret på et kvarter, forteller Storvik.
Tror inntekten går ned
Han kommer til en redaksjon som er «langt framme på mye», mener han selv:
– De er utrolig gode på breaking, på krim, de er flinke til å fortelle den menneskelige historien bak for eksempel et kommunalt vedtak, de eksperimenterer med både podkast og video.
Det er ikke innholdet som er utfordringen for RB, men hvordan å treffe alle som kommer flyttende til dekningsområdet, mener han.
– Husstandsdekningen er på litt over 30 prosent i de største kommunene i området. Der ligger det et stort potensiale, og så er utfordringen å finne ut hvordan det kan utnyttes. Det ser jeg fram til.
– Går du opp eller ned i lønn når du nå bytter jobb?
– Jeg skal ikke diskutere lønnsforholdene så mye, men totalt sett kommer jeg nok ikke til å få like mye som før. Avlønningen i konsulentbransjen avhenger av at man er medeier, sier Storvik.
Som iallfall kan spare penger på å sykle til jobben fra 1. mai.