Dagbladet legger ned magasinene Inne & Ute og God Torsdag. Foto: Martin Huseby Jensen

Dagbladet legger ned magasiner

Var ikke økonomisk bærekraftige.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dette skjer mindre enn to år etter at daværende sjefredaktør Lars Helle lanserte God Torsdag, og nesten ett år etter at Journalisten kunne fortelle at magasinene på fredag og søndag ble avviklet. Sistnevnte gjenoppsto på onsdager under navnet Inne & Ute.

Fra midten av mars vil de to ukemagasinene ikke lenger komme sammen med avisen. For noen uker siden, i sluttspurten av budsjettprosessen, besluttet ledelsen at de to magasinene ikke lenger var økonomisk bærekraftige.

Sjefredaktør John Arne Markussen vil ikke gå inn på hvor mye penger magasinene har kostet Dagbladet, ei heller hvor mye de sparer på å avvikle produksjonen.

Sterkere fokus

Han understreker at nedleggelsen av magasinene ikke har noe å gjøre med de omtalte kostnadskuttene i avisen, men handler om en frigjøring av midler for å fokusere på det han karakteriserer som Dagbladets kjerneområde: nyheter.

– Det er selvsagt beklagelig å legge ned magasinene. Sammen er det snakk om to gode magasiner. Nå skal vi ha en prosess hvor vi ser på aviskonseptet for de ulike ukedagene, og det er naturlig å ta med seg videre en del av innholdet, sier Markussen.

Ifølge magasinredaktør Jo Randen har det arbeidet tre journalister og en avdelingsleder for hvert av magasinene. Disse blir satt til nye oppgaver, slår sjefredaktør Markussen fast.

– Vi frigjør kapasitet til å konsentrere oss enda mer om kjernevirksomheten vår, uavhengig av plattform. Vi har opplevd eksempler hvor vi har hatt behov for ytterligere kraft på de digitale plattformene.

Holder på prisen

Magasinenes svekkede økonomi kommer ifølge Markussen på grunn av en forverring av løssalgs- og reklamemarkedet i fjor. Magasinet på lørdag røres ikke. Det går godt, sier sjefredaktøren.

Løssalgsprisen, som ble skrudd opp som følge av magasinlanseringene, blir ikke justert ned når disse forsvinner.

– Nei, vi skal fortsatt ha et bredt tilbud disse dagene, som i fredagsavisa. En rygg, mye innhold.

Powered by Labrador CMS