Foto: Birgit Dannenberg.

A-pressen tror på feste i Halden

Tilsynet vurderer kjøpet av Halden Arbeiderblad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke ble det kjent at Medietilsynet gransker A-pressens oppkjøp i Halden Arbeiderblad. Mediekonsernets bud på avisen verdsatte den til 15 millioner kroner.

Medietilsynet argumenterer i sin melding at A-pressen bryter de lokale eierskapsbegrensningene ved kjøpet. Tilsynets foreløpige beregninger viser at mediekonsernet får 61 prosent av opplaget i medieregion Østvika, det er en prosent mer enn loven tillater og kan dermed sette en stopper for kjøpet.

Ønsket

Det tror ikke A-pressens Jorulf Husbyn. Han sitter som styreleder i avisen på vegne av A-pressen. Husbyn sier til Halden Arbeiderblad at det nå en gang er slik at tilsynet har et regelverk å forholde seg til, men at han likevel ikke er bekymret for at det ikke blir et kjøp.

– I eierskapssammenheng er dette såpass lite at det ikke vil føre til noen stor markedsendring. I tillegg så var det eierne i HA som oppsøkte oss og ønsket at vi skulle kjøpe aksjene på grunn av den vanskelige økonomiske og driftsmessige situasjonen i HA, sier Husbyn.

Styrelederen legger til at A-pressen er ønsket som eier i avisen.

Powered by Labrador CMS