415.321.922 kroner krever politiet i København av tabloiden Ekstra Bladet
415.321.922 kroner krever politiet i København av tabloiden Ekstra Bladet

Politiet krever enorm sum av dansk avis

Den danske tabloiden Ekstra Bladet har hatt ulovlige annonser for bettingselskap. Nå vil politiet at mediehuset skal betale 400 millioner kroner til staten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er den danske ukeavisa Information som gjengir nyhetsmeldingen fra nyhetsbyrået Ritzau om det enorme pengekravet som kommer etter at Ekstra Bladet i mange år har overtrådt loven som forbyr annonsering av bettingselskaper.

Politiet i København vil straffe avisa ved å konfiskere hele 415 millioner danske kroner fra eieren JP/Politikens Hus gjennom en straffesak.

Lovovertredelsen skal ha funnet sted over åtte år, og annonsene er publisert både på papir og på nettsidene ekstrabladet.dk og ekstrabladet.tv.

Bakgrunnen er at pengespillselskaper som blant andre Unibet og Ladbrokes ikke har tillatelse til å tilby pengespill i Danmark. Å annonsere for disse selskapene er derfor ulovlig.

Også tidligere sjefredaktør Bent Falberg og nåværende sjefredaktør Poul Madsen står i fare for å møte reaksjoner fra politiet. Men mediehuset nekter skyld og hevder at danske lover er i strid med EU-reglene som sikrer Danske Spil (tidligere Dansk Tipstjeneste) monopol i markedet.

Statsdvokat  Vibeke Thorkil-Jensen i København politidistrikt sier til Ritzau at straffesaken har vært forberedt i flere år.

Ulovlig også i Norge

Heller ikke i Norge er det lovlig å markedsføre spilltjenester utenom Norsk Tipping. Lovforbudet rammer alle som markedsfører spilltjenester uten tillatelse.

Blant andre BIs Studentsamfunn måtte for litt over ett år siden trekke reklame for Betsafe på grunn av lovbrudd.

Et ekspertutvalg foreslo i en rapport mot tampen av fjoråret at alle reklame for spillselskap uten løyve i Norge bør forbys. TV-kanaler som sender fra London, slik som Max og Viasat4 med flere, omgår på denne måten forbudet mot å sende slik reklame.

Powered by Labrador CMS