P4-sjef Kalle Lisberg. Foto: Birgit Dannenberg

2009 et tungt år for P4

Men landets største kommersielle radiostasjon fortsatt solid butikk, etter kutt og nulloppgjør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

P4 Radio Hele Norge endte opp med et driftsresultat på 51,7 millioner kroner i finanskriseåret 2009, etter avskrivninger på 13,7 millioner. Det viser årsregnskapet, som nå er registrert hos Brønnøysundregistrene.

Plusser man på netto finansinntekt på 1,3 millioner kroner, som er hele 5,2 millioner svakere enn året før, oppnådde P4 et resultat før skatt på 53,0 millioner kroner i fjor. I 2008 satt selskapet igjen med et overskudd på 95,7 millioner før skattekostnad.

P4s driftsinntekter falt fra 345,5 millioner kroner i 2008 til 283,8 millioner i fjor, en nedgang på 17,9 prosent. Kostnadene ble kuttet fra 256,2 millioner i 2008 til 232,0 millioner i 2009 (ned 9,4 prosent).

Ingen nedbemanning

P4 hadde et gjennomsnittlig antall årsverk på 100 i 2009, mot 101 året før. Det ble med andre ord ikke gjennomført noen nedbemanning i selskapet.

De ansatte i P4 valgte imidlertid å gi fra seg eget lønnstillegg i fjor, og fikk heller ikke utbetalt den tradisjonelle bonusen.

– Vi hadde alle et nulloppgjør i fjor. Også ledelsen, så klart. Men alt i alt kan jeg si at vi greide oss brukbart igjennom fjoråret, og at vi er stolte og glade for at vi ikke behøvde å si opp en eneste medarbeider, sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør Kalle Lisberg til Journalisten.no.

Styrket ut av krisen

Lisberg legger til at det var et klart mål i 2009 ikke å foreta besparelser som svekket produktet P4, og at selskapet skulle komme styrket gjennom krisen.

– Medarbeiderne stille opp over hele linjen og aksepterte nulloppgjør og kraftige kostnadskutt, som ikke gikk ut over bemanningen. Det er for øvrig reflektert i et lønnsoppgjør i år som er klart bedre enn gjennomsnittet for øvrige mediebedrifter, sier P4-sjefen.

Pensjonsspørsmålet utgjorde den største utfordringen for NJ-medlemmene i årets P4-oppgjør, som lenge så ut til å kunne ende i streik. P4-journalistene oppnådde imidlertid både trygghet for pensjonen og et solid lønnsoppgjør, med en ramme på 25.000 kroner i snitt.

– Dette er tidenes beste lønnsoppgjør i P4. Det var mye lettere å bli enige om pengene enn om pensjonen, uttalte NJ-klubbleder Erik Molland til Journalisten.no 29. juni.

Powered by Labrador CMS