Kanal 24-ansatte må vente

Forhandlingene mellom TV 2 og det europeiske mediekonsernet SBS, med røtter i Norden, drøyer ytterligere. Nå håper TV 2 på en løsning før jul.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det ble likevel ingen avklaring på Kanal 24s skjebne i dag, slik signalene har tydet på de siste dagene. De ansatte i Kanal 24 er frustrerte, og har forberedt en kraftig reaksjon mot TV 2 som eier.

Ansatte Journalisten har snakket med var klare til å gå ut med sterk kritikk av det de oppfatter som en manglende satsing på Kanal 24 fra TV 2s side, så snart en eventuell salgsavtale var på plass.

Konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 vil ikke si noe om årsaken til at det drøyer ytterligere med avklaringen.

– Jeg kan ikke røpe noe fra forhandlingene. Vi jobber fortsatt med en løsning, og jeg vet rett og slett ikke hvor lang tid det vil ta.

– Men dere håper på en løsning før jul?

– Ja, det har vi absolutt håp om.

Ikke konsesjonsproblemer

– Har forsinkelsen sammenheng med uavklarte spørsmål rundt videreføringen av Kanal 24s konsesjon?

– Nei, det har ingenting med det å gjøre.

– Så det skyldes tekniske og økonomiske forhold?

– Ja, det er helt riktig.

– Hva er budskapet ditt til de ansatte, som nå må vente enda lenger?

– Vi beklager at dette har tatt langt tid. Vi har jobbet dag og natt i flere måneder. Men vi håper jo på en løsning som gjør at driften føres videre i en eller annen fasong. De ansatte har vært tålmodige, og det er det all grunn til å berømme dem for.

For få lyttere

– Ser du selv at det kan være grunn til å kritisere TV 2 for ikke å ha fulgt opp Kanal 24 godt nok?

– I bunnen ligger en for lav lytteroppslutning, og dermed for lave inntekter. Hvis man skal kritisere oss for noe, så kan ikke det være for annet enn at avklaringen har tatt lang tid. Det er vi enige i.

– Hva har TV 2 gjort for å få opp lyttertallene?

– Vi har støttet Kanal 24s ledelse fullt og helt, både når det gjelder sendeskjemaene og de tiltakene ledelsen har iverksatt. De har det vært enighet om internt i Kanal 24, sier Rune Indrøy.

SBS Radio Norge

Den aktuelle kjøperen av Kanal 24, SBS Radio Norge, er heleid av det europeiske mediekonsernet SBS Broadcasting Group. Konsernet eier også 100 prosent av TVNorge, gjennom holdingselskapet Broadcast Norge. SBS (opprinnelig Scandinavian Broadcasting System) ble startet i 1990, og sikret seg eierinteresser i de nystartede tv-kanalene TVNorge, TVDanmark og svenske Kanal 5. Tidligere i år ble SBS overtatt av det tyske mediekonsernet ProSiebenSat1.

I tillegg til Norge driver SBS medievirksomheter i Belgia, Bulgaria, Danmark, Finland, Hellas, Ungarn, Nederland, Romania, Sverige og Storbritannia.

Overtok Radio 1

Enhetene i SBS Radio Norge har hatt ulike navn opp gjennom årene: Radio 1 Norge AS, Norsk Radio Utvikling AS, Aller Radio AS, AS Hagel. SBS Radio Norge overtok Radio 1 i 2003. Radio 1 har kanaler i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Sammen med The Voice Oslo og The Voice Bergen har SBSs norske radiokanaler en drøy million ukentlige lyttere, ifølge selskapets hjemmesider.

SBS Radio Norge driver også The Voice TV, Norges eneste 24-timers musikk-tv-kanal. Den kan sees av et potensielt publikum på 1,5 millioner personer.

Bedret økonomi

Administrerende direktør Bente Klemetsdal i SBS Radio Norge er styreleder i Norsk Lokalradioforbund, og dermed en sentral aktør i det norske radiomarkedet. TVNorge-sjef Morten Aas er medlem av styret i SBS Radio Norge.

SBS Radio Norge har SBS-konsernet i ryggen, men begynner også selv å vise finansielle muskler. Økonomien har gradvis bedret seg, fra et årsresultat på minus 23,1 millioner kroner i 2001 til pluss 2,3 millioner kroner i 2006. Med en omsetning på 96,5 millioner kroner er ikke dette spesielt imponerende, men altså en klar forbedring.

Til tross for en negativ utvikling for radiobransjen i 2006, klarte SBS Radio Norge å øke sine markedsandeler. Ved siste årsskifte var selskapets likviditetsbeholdning på 13 millioner kroner. I årsregnskapet heter det: «Konsernets evne til egenfinansiering av investeringer er blitt sterkere og styret anser at likviditeten nå er hensiktsmessig i forhold til konsernets drift».

Powered by Labrador CMS