Klubbene støtter flytting av Kanal 24

– Jeg mister ikke nattesøvnen av de store underskuddene til Kanal 24, sier leder Kjetil Frugård i Klubb 2. Både han og klubblederen i Kanal 24 støtter flytting til Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalistene i TV 2 vender ikke sine radiokolleger i datterselskapet Kanal 24 ryggen, selv om pengene flommer fra TV 2s kasse og over i radiosluket i Fredrikstad. Kanal 24 har tapt over 300 millioner kroner siden starten i 2003. Nå er TV 2 eneeier, etter at de andre eierne ble kjøpt ut rett før årsskiftet.

Heller ikke lyttertallene hittil i år er egnet for stor optimisme. Ifølge statistikken fra TNS Gallup har ikke Kanal 24 maktet å sikre seg en større andel av radiolytterne, og markedsandelen er synkende. Derfor er det grunn til å tro at TV 2 også i år må ut med betydelige beløp for å dekke tap på driften.

Sover godt

Lederen av Klubb 2 er ikke altfor bekymret.

– Når vi opplever at det tilføres store ressurser på å styrke journalistikken i TV 2, så mister jeg ikke nattesøvnen på grunn av Kanal 24, erklærer Kjetil Frugård.

Klubb 2 støtter TV 2-ledelsens ønske om å flytte Kanal 24s hovedkontor til Bergen. 31. januar sendte TV 2 søknad til Kulturdepartementet om å endre konsesjonsvilkårene for radiokanalen, slik at flyttingen vestover kan gjennomføres.

– Riktig løsning

Også leder av redaksjonsklubben i Kanal 24, Jens Egil Heftøy, er overbevist om at flytting til Bergen totalt sett er en riktig løsning.

– Det er mest hensiktsmessig at vi er samlokalisert med TV 2. All logikk tilsier det. Men jeg kan ikke forholde meg til flytting før det er en realitet. Mine medlemmer er tredelt i det spørsmålet. Noen er innstilt på å flytte, noen er veldig imot og andre vet ikke. Selv har jeg ikke noe imot å flytte til Bergen, sier Heftøy.

Heftøy har imidlertid ingen tro på at flytting kan gjennomføres så raskt som TV 2-ledelsen antyder.

75 ansatte

Kanal 24 har i dag om lag 75 ansatte. Bare rundt tjue av dem jobber på hovedkontoret i Fredrikstad, mens resten i hovedsak er ansatt ved avdelingskontoret i Oslo. Store deler av produksjonen er samlet i Oslo, for å opprettholde sendinger 24 timer i døgnet. En del av Kanals 24s funksjoner, som regnskap, økonomi og personal, ligger allerede i Bergen.

Ifølge konserndirektør Rune Indrøy ønsker TV 2 å flytte Kanal 24 til Bergen i løpet av første halvår i 2007. I første omgang vil det eventuelt bli snakk om at 20-25 årsverk overføres fra Fredrikstad.

Svar i det blå

I Kulturdepartementet fikk Journalisten onsdag ettermiddag opplyst at det foreløpig ikke er avklart når svaret på TV 2s søknad kan foreligge.

– Vi tror flytting vil være positivt for Kanal 24. Vi håper at det skal gå bedre for dem og at de etter hvert begynner å tjene penger. TV 2 sitter på betydelige ressurser her i Bergen, og det er positivt hvis synergier og kostnadskutt kan bidra til en sunnere økonomi i Kanal 24, sier Frugård.

Han understreker at Klubb 2 er positive til at TV 2 opererer på flere plattformer, både tv, nett og radio.

Vil ikke spå

– Men hvilke muligheter for Kanal 24 ser dere for dere hvis det blir et negativt svar fra departementet?

– Det er vanskelig å spå noe om. Det har jo ikke gått så bra til nå, men vi håper at det skal være mulig å drive radio lønnsomt. De må jo da øke inntektene og redusere kostnadene på et eller annet vis.

– Er dere redd for at pengeflommen fra TV 2 til Kanal 24 bare skal fortsette?

– TV 2 har god økonomi, og har nettopp brukt masse penger på å starte Nyhetskanalen. Det er tilført betydelige ressurser på å produsere nyheter. Det ser vi veldig positivt på, og det har ikke vært noen tegn til at Kanal 24-historien har vært til hinder for den satsingen. I praksis ser vi at det er penger til å satse på journalistikk. Det er vi veldig tilfredse med.

Frugård sier at han har stor tillit til at TV 2-ledelsen vet hva de gjør, og ikke kaster penger unødig ut vinduet.

Powered by Labrador CMS