Krever rask avklaring fra eierne

NJ-klubbleder Svein Tore Bergestuen krever at de nye eierne i løpet av årets to første uker avklarer hvem som får fortsette og hvem som må forlate Kanal 24.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Svein Tore Bergestuen foreligger det ennå ikke noen framdriftsplan for nedbemanningen i Kanal 24. I forbindelse med avtalen mellom TV 2 og SBS Norge, varslet TV 2 at halve staben mister jobben. Kun 34 medarbeidere får tilbud om å bli med videre.

Redaksjonsklubben krever en rask avklaring fra sjefen for SBS Radio Norge, Bente Klemetsdal.

– Vi håper at de som trenger en avklaring får det innen kort tid, slik at folk slipper å vente for lenge. Nedbemanningen må foregå så raskt, effektivt og smertefritt som mulig. Prosessen avhenger av hva Bente Klemetsdal som ny eier ønsker med Kanal 24. Hun må fortelle ledelsen her hva slags radio hun skal drive, slik at man kan se nærmere på bemanningssituasjonen. Men dette har hun dårlig tid på, det må skje nå.

Vil ha kort frist

Bergestuen, som til daglig er vert for Kanal 24s morgensending, krever at de nye eierne legger fram sine planer i løpet av de to første ukene av januar.

– Det er et perspektiv som vi har diskutert med ledelsen, og som er realistisk. I løpet av de to første ukene må det meste av bemanningssituasjonen være på plass.

– Har du selv tatt stilling til om du ønsker å fortsette i Kanal 24?

– Nei. Jeg har ikke sagt opp, og fortsetter med min sending inntil jeg får et møte med dem som skal bestemme kanalens videre skjebne. Men jeg har nå først og fremst en jobb å gjøre som klubbleder, og den kommer jeg til å holde på med inntil det er en avklaring på hvem som er ute og inne. Jeg tenker ikke så veldig mye på min egen situasjon nå.

Bergestuen sier at han så langt er kjent med at to journalister i nyhetsavdelingen sa opp rett før jul.

Kartlegger kompetansen

Ledelsen i Kanal 24 startet før jul en kartlegging av medarbeidernes kompetanse. Prosessen innebærer at hver enkelt ansatt skal ha en samtale med sin avdelingsleder.

– Kompetansekartleggingen vil ligge til grunn for innplasseringen, det vil si hvem som får tilbud om jobb og ikke. De aller fleste skal ha gjennomført samtalene innen mandag, sier NJ-klubblederen.

Det er avtroppende radiosjef Jan Erik Pedersen som leder arbeidet med denne prosessen.

Europeisk konsern

SBS Radio Norge har inntil avtalen med TV 2 Gruppen vært heleid av det europeiske mediekonsernet SBS Broadcasting Group. Konsernet eier også 100 prosent av TVNorge, gjennom holdingselskapet Broadcast Norge. SBS (opprinnelig Scandinavian Broadcasting System) ble startet i 1990, og sikret seg eierinteresser i de nystartede tv-kanalene TVNorge, TVDanmark og svenske Kanal 5. I 2007 ble SBS overtatt av det tyske mediekonsernet ProSiebenSat. 1 Media.

Avtalen som ble inngått mellom SBS og TV 2 Gruppen før jul innebærer felles eierskap. Driften av Kanal 24 legges nå inn i et nytt selskap, som blir et heleid datterselskap av SBS Radio Norge. SBS får en eierandel på 77 prosent, mens TV 2 Gruppen vil eie 23 prosent av SBS Radio Norge.

En million lyttere

SBS Radio Norge driver Radio 1 i landets fire største byer, Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, samt The Voice i Oslo og Bergen. SBSs norske radiokanaler har en drøy million ukentlige lyttere, ifølge selskapets hjemmesider.

SBS Radio Norge driver også TVNorge, FEM og The Voice TV, Norges eneste 24-timers musikk-tv-kanal. Den kan sees av et potensielt publikum på 1,5 millioner personer.

I tillegg til Norge driver SBS medievirksomheter i Belgia, Bulgaria, Danmark, Finland, Hellas, Ungarn, Nederland, Romania, Sverige og Storbritannia.

Etter noen tunge år har SBS Radio Norge begynt å vise finansielle muskler. Økonomien har gradvis bedret seg, fra et årsresultat på minus 23,1 millioner kroner i 2001 til pluss 2,3 millioner kroner i 2006.

Powered by Labrador CMS