Mer bekymret for aviseierne i Kanal 24

Klubbleder Jens Egil Heftøy i Kanal 24 er mer spent på Adresseavisen og Fædrelandsvennen som eiere enn han er på TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Dagens Næringsliv har TV 2 gitt radioen en frist til mars på å få opp lyttertallene. Leder i redaksjonsklubben i Kanal 24, Jens Egil Heftøy, synes ikke dagens artikkel i Dagens Næringsliv er noen bombe. Men en frist ut mars har han ikke hørt om:

– De eneste som er opptatt av frister, er avisene. Vi har ikke fått dem presentert for oss. Jeg krysser ikke av mars i kalenderen og bekymrer meg. Men det er en kjent sak at vi vil ha behov for penger neste år, sier Heftøy.

Kanal 24-sjefen, Jan Erik Pedersen, avviser at eierne har gitt nye signaler, men han bekrefter til DN at det går mot et underskudd neste år.

Media Norge

Klubbleder Heftøy synes TV 2 har stått last og brast med Kanal 24. Det har de andre eierne også, men over tid mener han at forholdet til dem mer og mer er blitt et eierforhold.

– Jeg er mer spent på hva Adresseavisen og Fædrelandsvennen gjør med aksjene hos oss, om de går inn i Media Norge. Jeg er mer bekymret for å bli en finansiell plassering på bordet til Mugaas enn jeg er over Alf Hildrum, sier Heftøy.

Adresseavisen har 19 prosent av aksjene i Kanal 24, mens Fædrelandsvennen har 18 prosent, Agderposten 11,4 prosent og hovedeier TV 2 gruppen 51,6 prosent. I forrige uke ble det kjent at A-pressen og Egmont kjøper ut Schibsted av TV 2.

– Hver især er ikke Adresseavisen og Fædrelandsvennen store nok til at vi blir interessante nok å sitte på. Til TV 2 har vi et nært og godt forhold, og vi passer industrielt sammen, fortsetter Heftøy.

Lavere lyttertid

Han peker på at hovedeier, TV 2, har krevd fremgang lytterfremgang, og fremgang har de fått. Men så falt lyttertiden i august. Fra august og frem til i dag, bortsett fra én uke, har Kanal 24 hatt mindre stabil lyttertid enn Radio 1, ifølge TNS Gallup.

– Problemet er at tiden folk lytter på radio er vesentlig lavere enn det vi er fornøyd med. Høsten har vært tung, og vi skulle gjerne visst hvorfor. Det er ikke en enkeltting, men et sammensatt problem som vi må se på og gjøre noe med. Og det gjør vi, sier Heftøy.

Sover godt om natta

Heftøy avviser at den økonomiske situasjonen til Kanal 24 påvirker hverdagen hans:

– Og det ber jeg om å bli trodd på. Hvis jeg skulle gått rundt og tenkt på at nå må styret finne nye penger igjen og igjen så hadde jeg ikke fått gjort jobben min. Jeg skulle selvsagt helst sett at vi tjente penger, men den situasjonen er vi ikke i. Stemningen i staben har vært relativt god hele veien. Det er klart det hadde vært kulere om vi tjente penger. Ingen synes det er greit at det går nedover, og vi skulle gjerne sett at det gikk kjappere å bygge opp kanalen. Men vi gjør jobben vår, så får styret og administrasjonen ordne med pengene, sier han og legger til:

– Nå har jeg liten erfaring i å jobbe i bedrifter som tjener penger. Jeg kom til Kanal 24 fra Nettavisen som hadde slitt økonomisk i seks år. Jeg var der i fire år.

Powered by Labrador CMS