SBS-sjefen: – Har ikke overtatt ennå

Sjefen for SBS Radio Norge sier det er umulig for henne å avklare situasjonen for Kanal 24 nå. – Vi eier ikke radiokanalen ennå, understreker Bente Klemetsdal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Administrerende direktør Bente Klemetsdal i SBS Radio Norge ble onsdag utfordret av leder for redaksjonsklubben i Kanal 24, Svein Tore Bergestuen, til å sørge for en rask avklaring på hvem som må forlate Kanal 24. Klemetsdal sier til Journalisten at hun er feil adresse å rette et slikt krav mot.

– Det er TV 2 Gruppen og representanter for de ansatte i Kanal 24 som selv skal bli enige om nedbemanningen. SBS Radio Norge har ikke noe formelt eierskap i Kanal 24 i dag. Vi skal overta selskapet etter at TV 2 har foretatt en nedbemanning, fordi de ikke klarer å drive stasjonen videre, presiserer hun.

Rammeavtale

Klemetsdal understreker at det var en rammeavtale som ble inngått mellom TV 2 Gruppen og SBS Radio Norge før jul.

– Vi er enige om at vi skal inngå en endelig avtale når prosessene i Kanal 24 er ferdige. Men det gjenstår mye arbeid. Vi skal lage en aksjonæravtale med TV 2 Gruppen og få offentlige godkjenninger fra Konkurransetilsynet og Medietilsynet på at vi kan overta Kanal 24. Derfor blir det galt å framstille det som at jeg er ansvarlig for de prosessene som nå skal sluttføres i stasjonen, sier hun.

Avtroppende radiosjef Jan Erik Pedersen får ansvaret for å gjennomføre nedbemanningsprosessen i Kanal 24.

– Forstår Bergestuen

– Det gjenstår som sagt masse prosesser før vi kan ta over som formell eier. Derfor kan jeg ikke i løpet av to uker avklare hva slags radio vi skal lage når vi overtar Kanal 24. Jeg skjønner at det kan være uklarheter rundt prosessen, og kan også godt forstå at Bergestuen ønsker at nedbemanningen skal skje raskt. Men jeg kan ikke ta over ansvaret for noe vi ikke eier, sier Bente Klemetsdal.

Powered by Labrador CMS