VG Nett ble |trønder-trøkk

VG Netts lenking skapte trøkk på Trønder-Avisas nettsider.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den konsernuavhengige lokalavisa, som dekker nesten hele Nord-Trøndelag, har nyhetssamarbeid med VG. Det var derfor naturlig at riksavisa lenket dit etter bussulykken i Inndalen i fjor. Slik nådde de første levende bildene, som en frilansfotograf tok med mobilen sin, raskt et stort publikum

– Vi hadde vanvittig mye mer trøkk på nettet som følge av at VG lenket til oss. Når riksnettsteder tar våre saker, får vi kjempeboom i trafikken, sier Arve Løberg, ansvarlig redaktør i Trønder-Avisa.

På hugget

Nyhetssamarbeidet er derfor både fruktbart og viktig for Trønder-Avisa.

– Det har ikke bare betydning fordi vi får flere lesere og seere, det er også viktig å vise at vi er på hugget i nyhetsdekningen. Vi opplever det som en kvalitet at de store tar våre saker.

Bildekvaliteten på mobilvideoen som avisa la ut var dårlig, men redaksjonen erfarte at det betydde lite.

– Det å ha bilder var det avgjørende. Mange tusen visste sånn noenlunde hvor ulykkesstedet var, men med bildene kunne folk lokalt å se nøyaktig hvor det skjedde.

Talsmann

Løberg forteller at både avisa og lensmannskontoret i etterkant av Inndalen-ulykken har oppsummert at det er viktig at politiet avsetter ressurser til å håndtere pressen. For det ble litt gnisninger og journalistene opplevde at ingen servet dem godt nok.

– Vi rapporterer raskere enn før, og både vi og politiet har behov for at det som rapporteres er korrekt. Mediene er jo den viktigste kilden til rask informasjon, og en viktig erfaring er at politiet må ha en egen talsmann på plass.

Trønder-Avisa har fått mye ros fra publikum for den raske måten de dekket hendelsen på.

– Informasjonsbehovet er jo enormt i sånne saker, og dette skjedde ikke i verdens mest sentrale strøk, sier Arve Løberg.

Like fullt teller han raskt opp at ulykken må ha tiltrukket seg iallfall rundt 20 journalister og fotografer. Bare Trønder-Avisa satte fem-seks på hendelsen, som også ble dekket av blant andre Innherreds Folkeblad og Verdalingen, Adresseavisen, Dagbladet, VG og NRK.

Powered by Labrador CMS