Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.
Aftenposten-redaktør Jens Barland, som tidligere har bodd og forsket i Kenya i to år, mener Wamwere er unyansert, selv om han har gode poenger.
– De store toneangivende medier har pålagt seg selv en ekstrem vær varsom-linje for å unngå å hausse opp konfliktene. Derfor har dekningen vært forsiktig, nær selvsensur, for å unngå å provosere regjeringen, sier Barland.
Samtidig trekker han fram det store antallet småaviser og lokale radiostasjoner. Mange av disse har som formål å støtte en bestemt gruppe, og de har formidlet hatinnhold.
– Det er beklagelig fordi tiltak mot disse kan ramme den seriøse pressen, mener Barland, som også er kritisk til måten den tidligere viseinformasjonsministeren skryter av landets mediepolitikk:
– Selv om president Kibaki har gitt pressen noe armslag, er Kenya bare rangert midt på treet. Blant dem som måler pressefrihet, har Freedom House plassert Kenya på 86. plass av 150 land i sin undersøkelse.
Barland er enig i at det er positive trekk i den nye medieloven, men mener det var et tilbakeskritt å koble Kenyas tidligere uavhengige medieråd (tilsvarende PFU i Norge) til informasjonsdepartementet kort tid før valget.