VANT IGJEN: Ny journalistpris til Kjetil Østli, for dekningen av 22. juli-rettssaken. Her fra tilsvarende prisutdeling i 2010. Foto: Eivind Griffith Brænde, VG

Kjetil Østli til topps igjen

Vant journalistpris i Schibsted-konkurranse for tredje gang.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– En bemerkelsesverdig prestasjon, sier arrangørene.

Aftenposten, Aftonbladet og spanske 20 Minutos tok hver sin pris på onsdagens Schibsted Journalism Awards 2013 i Oslo. Det er sjette gang Schibsted deler ut sine egne journalistpriser.

11 ord

Aftenposten og Østli vant klassen Best storytelling for sin reportasjeserie “11 uker – 11 ord” om rettssaken mot Anders Behring Breivik. Østli tok hver uke under rettssaken for seg ett ord, som skulle oppsummere det som skjedde i retten. Tekstene er samlet i en bok med tittelen “Rettferdighet er bare et ord”.

Østli var med på Aftenpostens vinnerlag i Schibsted Journalism Awards også i 2009 og 2010.

Juryen uttaler følgende om årets vinnerbidrag:

“Aftenposten valgte en uvanlig måte å dekke 22. juli rettssaken på og demonstrerte både originalitet og stil. I 11 artikler dekket reportere en lang rettssak på en sensitiv måte samtidig som de dokumenterte de sjokkerende fakta i saken. Tonen var rørende uten å være melodramatisk. Aftenposten ga med dette sitt publikum ny innsikt og perspektiver”.

Homofile prester

20 Minutos (Spania)seiret i klassen Best Scoop for sine saker om homofile prester og nonner i den katolske kirke. Det er første gang ett av Schibsteds mediehus utenfor Skandinavia vinner denne prisen.

Svenske Aftonbladet tok hjem prisen for Best Innovative Entry for sin - ifølge juryen - banebrytende og nyskapende tipstjeneste som får leserne til å delta i å skape journalistikk gjennom Aftonbladets mobilapp.

Imponert konsernsjef

– Jeg er imponert over det høye nivået både på vinnerne og de 35 nominerte arbeidene. For et mediekonsern som Schibsted er det viktig å hedre kvalitetsjournalistikk, dyktige journalister og de kompetente redaksjonene som står bak. Jeg gratulerer vinnere og nominerte for strålende prestasjoner, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted.

Vinnerne ble kåret av en uavhengig jury ledet av Olle Lidbom. Vinnerne av hver kategori mottok en pris på 200.000 kroner.

Powered by Labrador CMS