Barberer TVRomerike

I verste fall halveres redaksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mediebransjen preges av kutt, så også i lokal-tv. På Lillestrøm venter de ansatte A-pressens TVRomerike på svar om de får beholde jobbene sine.

Må kutte

Lokal-tv-stasjonen skal kutte utgiftene med én million kroner. Bakgrunnen er at stasjonen neppe vil oppnå de forespeilede salgsinntektene på 9,6 millioner kroner. Ifølge klubbleder Linda Ingier er det ingenting som er vedtatt så langt, men vedtar styret kuttforslagene vil det ha en sterk påvirkning på det redaksjonelle innholdet.

– Man ser for seg å kutte årsverk. Det er snakk om to stillinger, i verste fall tre og signalet er at det skal tas i redaksjonen. Vi er en liten redaksjon med fem faste reportere og driver på det minimale fra før, sier Ingier som forteller at det arbeides på spreng med å unngå nedbemanning.

Med øksa

Også frilansbudsjettet vil bli påvirket av kuttene, trolig forsvinner det helt. I tillegg til de fem reporterne har teknisk avdeling tre ansatte, mens salgsavdelingen på to vil ikke bli rammet.

– Det er ikke mange lokal-tv-stasjoner igjen, og vi har vært lønnsomme i mange år. Derfor er det synd om dette fører til at man velter det som er bygd opp. Det er synd om dette blir preget av at man går inn med øksa.

– Vi er i en prosess hvor vi ser på kostnadsreduserende tiltak. Med tapte inntekter er det vår jobb å se på muligheten for å kutte kostnader, sier daglig leder Tommy Berntsen.

Ikke avgjort

Han forteller at selv om man ligger en million bak budsjettet, så er det ikke dermed sagt at det er for denne summen det skal kuttes.

Klubben forteller at det er signaler om at det skal kuttes to, kanskje tre stillinger, men Berntsen gjentar at ikke noe er avgjort.

– Det er ikke bestemt noe som helst i forhold til om det vil gå noen stillinger, det ses på alle områder og det er naturlig at vi da ser på stillingene. Det er heller ikke bestemt hvor mye som skal spares.

Powered by Labrador CMS