Trond Giske. Foto: Birgit Dannenberg

– Fornuftig av tilsynet

Giske håper at ikke flere kanaler sender politisk reklame.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Statsråd Trond Giske er godt fornøyd med beslutningen Medietilsynet har tatt etter at 15 lokal-tv-stasjoner valgte å sende en reklamefilm for Høyre.

Uten bøter

Tilsynet har kommet fram til at stasjonene som sendte reklamefilmen brøt loven.

– Det er et fornuftig vedtak, sier han og mener det er bra at tilsynet har holdt seg til å gi en advarsel og ikke bøter.

Han erkjenner at det kanskje er rart at man skal skille mellom små og store partier, men mener det er nettopp det dommen i EMD i Strasbourg legge til grunn. Selv om det er vanskelig å praktisere i mellomperioden etter dommen og før Stortinget fatter et endelig vedtak om endringene i NRK-plakaten.

– Jeg håper at tv-kanalene og de politiske partiene da følger det Stortinget kommer fram til i sin behandling, sier han.

Uenig

– Vi konstaterer at tilsynet har lagt mindre vekt på menneskerettighetsaspektet. At tilsynet har lagt mer vekt på om det er et stort eller lite parti, som regjeringen bygger sin argumentasjon på. Vi er uenige i den tilnærmingen og synes ikke praksis er blitt klarere etter dette, sier kulturpolitisk talsmann Olemic Thommessen i Høyre.

Thommessen sier at de observerer at tilsynet kunne vært annerledes om endringene NRK-plakaten var gjennomført.

– Jeg kan ikke se at tilsynets uttalelser peker en tydelig vei som kanalene lett kan forholde seg til.

Powered by Labrador CMS