Lokal-tv fikk 4,8 millioner kroner

Medietilsynet har delt ut 4,8 millioner kroner fordelt på 33 prosjekter til programproduksjon og kompetansehevende tiltak for lokalfjernsyn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Utdelingen er en del av tilskuddsordningen til lokalkringkasting. Formålet med ordningen er «å stimulere til et kvalitetsorientert og økonomisk livskraftig lokalkringkastingsmiljø som når et stort publikum, ved å bidra til å støtte programproduksjon, kompetansehevende tiltak og utviklingsprosjekter».

Øremerket

Denne gangen kom det inn søknader om støtte til 58 prosjekter fra 21 ulike søkere, og Medietilsynet har gitt penger til 33 prosjekter. Det aller meste av støtten går til programproduksjon, kun 230.775 kroner er gitt til kompetansehevende tiltak.

Til sommeren vil det bli tildelt ytterligere midler som er øremerket kompetansehevende tiltak. Det er bevilget i alt 13,5 millioner kroner til lokalkringkastingsformål for 2008.

Får mest

De største enkeltsummen er denne gangen tildelt TV Vest som får 360.000 kroner til programproduksjonen «Fjes til fjells – Facebook-gjengen helt på tur!»

Neste største bevilgning får TVNordvest med 350.000 kroner. Disse pengene skal brukes til programproduksjonen «Ung i Møre og Romsdal». Felles for alle som har fått produksjonsstøtte er at det er lagt vekt på seerpotensial og lokal forankring.

Medietilsynet opplyser at det også er bevilget til sammen fire millioner kroner i driftsstøtte til Norsk lokalradioforbund (NLR) og Lokal-tv-grupperingen i Mediebedriftenes Landsforening.

Powered by Labrador CMS