Lokallag frykter mektige konsernlag

GARDERMOEN (Journalisten): Landsstyrets forslag om ny arbeidsfordeling mellom lokallagene og konsernlagene møtte motbør på NJs landsmøtedebatt tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

– Bedre å la de tusen blomster blomstre nedenfra, heller enn å pådytte oppgaver ovenfra, formulerte Veslemøy Lode fra Dagbladet og Oslo Journalistklubb kritikken med.

Det var framfor alt forslaget om at den journalistfaglige debatten i større grad skal vedtektsfestes til å være en prioritert oppgave hos lokallagene som ble oppfattet som “tvangspålegg” fra deler av landsmøtet. Mens leder av organisasjonsutvalget, Stein Sneve fra Avisa Nordland, pekte på at det i dag er for mye dobbeltkjøring i arbeidet lokallagene og konsernlagene (som organiserer 6500 av NJs drøye 9000 medlemmer) utfører.

Revitalisering

– Forslaget vil føre til en klarere arbeidsdeling og vil revitalisere lokallagene. Det er dessuten ingenting som hindrer lokallag med kapasitet til å ha et langt høyere aktivitets- og ambisjonsnivå, hevdet Stene.

Lars Løkkebø, fra Telemarksavisa og leder av konsernlaget NJ i A-pressen, prøvde som medlem av landsstyret å betrygge skeptiske lokallag med å si at de som tror konsernlagene har tenkt til å overta gjøremålene til lokallagene, tar feil.

Manet til samhold

– Det har vi verken tid eller kapasitet til, sa Løkkebø, mens frilansernes landsstyremedlem Jørn Wad manet til samhold.

– Fienden er ikke her, blant oss. Fienden befinner seg der ute!

Debatten vil munne ut i vedtak torsdag.

Powered by Labrador CMS