Klubbleder Johan Nordstrøm i Dine Penger. Foto: Sjur Jansen/Dine Penger

18.500 kroner i Dine Penger

Klubblederen ønsket bedre oppgjør. 

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaksjonsklubben i Dine Penger har forhandlet seg fram til et gjennomsnittlig lokalt lønnstillegg på 1,11 prosent i år, noe som tilsvarer 6.147 kroner. Summen kommer i tillegg til de 10.000 kronene som de sentrale partene Norsk Journalistlag (NJ) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) ble enig om under forhandlingene hos Riksmekleren tidligere i mai.

18.429 kroner

Inkludert det sentrale oppgjøret ender den totale rammen for de åtte klubbmedlemmene på 3,33 prosent.

– Vi hadde håpet på et mye bedre oppgjør i år, men vi får ta det igjen ved kommende oppgjør, sier klubbleder Johan Nordstrøm, som har jobbet i redaksjonen siden 2001.

I tillegg kommer såkalt stigeeffekt på 2.282 kroner ved at tre medlemmer rykker opp på ansiennitetsstigen. Dermed ender det totale oppgjøret på gjennomsnittlig 18.429 kroner mer i årlig lønn.

Klubben har i tillegg forhandlet fram en kompensasjon på 800 kroner for inntil 1,5 timers arbeid med å publisere nettinnhold i helger og på helligdager. I tillegg får journalistene et fototillegg på 100 kroner per bilde på trykk i bladet Dine Penger.

Går bedre

– Dine Penger har vært gjennom en runde med nedbemanning det siste året. Det går nå bedre i Dine Penger enn ved samme tid i fjor. De digitale inntektene vokser. Men Schibsted krever en driftsmargin på 12 prosent.

Det var i fjor høst at det ble kjent at redaksjonen ble barbert med to stillinger, samt tre abonnementsselgere. 

Powered by Labrador CMS