Streikevarsel for ytterligere 1000

Alle de største avisene, unntatt Dagbladet, rammes dersom det blir streik i mer enn fire dager.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk Journalistlag håper at tunge aktører som Schibsted og TV 2 vil bidra til en løsning i meklingsinnspurten i lønnsoppgjøret med Mediebedriftenes Landsforening. Fredag ettermiddag, åtte timer før fristen løper ut ved midnatt, ble det kjent at Schibsted-eide Aftenposten, VG, Bergens Tidende og Fædrelandsvennen er blant de 23 mediebedriftene som er omfattet av andre streikeuttak fra NJ.

Dersom det blir brudd i meklingen mellom NJ og MBL går i første omgang 2.200 journalister i 102 medier ut i streik. Blant dem er TV 2, Schibsted-eide Stavanger Aftenblad, Adresseavisen, NTB og Dagens Næringsliv.

Opptrappingen kan skje fra natt til onsdag når ytterligere 23 bedrifter med til sammen nesten 1.000 journalister tas ut.

Om det blir konflikt i lønnsoppgjøret for 4.200 journalister, er dermed 3.200 NJ-medlemmer ute i streik i begynnelsen av neste uke. 

Det er fortsatt ikke varslet plassfratredelse for alle bedrifter der NJ har medlemmer.

- Det er nøye gjennomtenkt hvor vi varsler streik, sier NJs leder Thomas Spence. Han vil likevel ikke si noe om hva som er bakgrunnen for at en eventuell opptrapping av konflikt skjer akkurat i de bedriftene som nå står på listen.

Dette er bedriftene der journalistene går i streik fra tirsdag dersom det er konflikt mellom NJ og MBL, med antall journalister i den enkelte bedrift:

AFTENPOSTEN - 237

BERGENS TIDENDE - 142

DAG OG TID - 6

DAGEN - 17

FÆDRELANDSVENNEN - 75

GUDBRANDSDØLEN DAGNINGEN - 36

HALLINGDØLEN - 12

HAMAR ARBEIDERBLAD - 31 

HAMAR DAGBLAD - 2

ITROMSØ - 21

KLAR TALE - 5

LOKALAVISA SØR-ØSTERDAL - 9 

MEDIEHUSET OPP AS - 3

MORGENBLADET AS - 17

NY TID - 2

RADIO 102 A/S - 5 

UKEAVISEN LEDELSE - 4 

VALDRES - 10

VG - VERDENS GANG - 251 

VÅRT LAND AS - 42 

ØSTLANDETS BLAD - 23

ALLER MEDIA DIGITAL - 27

E24.no - 11

 

 

Powered by Labrador CMS