Magnus Marsdal og Mímir Kristjánssons podkast «Mímir og Marsdal» er blant podkastene som produseres av Manifest Media.

Manifest Media reagerer på avslag fra Medietilsynet: – Sterkt uenig 

Blir ikke vurdert som nyhets- og aktualitetsmedium.

Publisert

I mars i år sendte Manifest Media intet mindre enn tre søknader om innovasjons- og utviklingstilskudd fra Medietilsynet, for tre ulike prosjekter.

I juni mottok de avslag på alle tre søknadene:

Et fagutvalg mener at Manifest Media ikke er et aktualitets-og nyhetsmedium som kvalifiserer til støtte fra ordningen, og tilsynet har selv kommet til at Manifest Medias podkaster ikke har som «hovedformål» å drive journalistisk produksjon og formidling av nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt.

«Underholdning laget på nyheter»

Umiddelbart etter vedtaket ba Manifest Medias redaksjonsleder Stig Morten Lorentzen Waage om utvidet begrunnelse for avslaget, og skrev at redaksjonen stilte seg «uforstående og sterkt uenig til at vi ikke blir vurdert som et nyhets- og aktualitetsmedium.»

Manifest Media produserer podkastene Redaksjonen, Mímir og Marsdal, Økotrim, 5080 Nyhetskontrollen og Bokklubben Bastard.

I utvidet begrunnelse viser tilsynet igjen til at de mener podkastenes hovedformål ikke er journalistikk, nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt.

«Selv om enkelte av Manifest Medias podkaster har nyheter som tema, er det ikke nyhetspodkaster, men underholdning laget på nyheter», står det i begrunnelsen, som videre støtter seg på en programbeskrivelse av satirepodkasten 5080 Nyhetskontrollen.

Har klaget

Manifest Media har sendt klage på vedtaket, og ber om at det omgjøres. Vedtaket bygger på feil faktum, mener de, fordi det aller meste av produksjonen deres faller inn under «journalistisk produksjon og formidling av nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt».

5080-podkasten er ikke representativ for Manifest Medias produksjon, skriver de i klagen, selv om de vil understreke at også den i stor grad bidrar med formidling av nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt. 

Videre i klagen går Manifest Media punkt for punkt gjennom podkastene sine, og argumenterer for at de utvilsomt oppfyller Medietilsynets kriterier.

Powered by Labrador CMS