Marianne Drivdal. Foto: Kathrine Geard

Måtte tenke seg om

Årets kvinnelige medieleder hoppet ikke rett på jobbtilbudet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er seks år siden Marianne Drivdal (43) tok over som eneleder i A-pressens lokalavis Tvedestrandsposten. Frem til da hadde hun gått gradene i avisen og vært innom både salgsavdeling og redaksjon.

Da tilbudet kom om å ta over ledelsen i avisen som på det tidspunktet leverte begredelige resultater, nølte hun.

Hoppe

– Jeg var usikker på om jeg ville klare jobben. Som så mange kvinner fokuserte jeg på det jeg ikke kunne. Man må tørre å hoppe ut i det og si ja, fortalte hun under tildelingen av prisen i Oslo onsdag.

Drivdal sier at hun var nødt til å markere seg som leder i den da mannsdominerte avisa. Hun var yngst og eneste kvinne i redaksjonen. Men etter en kort stund fikk hun snudd situasjonen og dermed også en positiv tone.

Tvedestrandsposten kommer ut tre ganger i uken og leverte i fjor sitt beste resultat noen gang. 2009 har vært brattere, men Drivdal forteller at avisa også i år kommer positivt ut av det.

– Det er tøft å høre om situasjonen andre aviser er i. Vi hadde en vanskelig start på 2009, men med sterk kostnadskontroll og fokus på inntekter klarte vi faktisk budsjettet ved utgangen av oktober, sier Drivdal til Journalisten.

Undergang

Drivdal ble intervjuet av Dagbladets Martine Aurdal som kunne fortelle at redaktøren, som også er disponent, er en spillende trener. Spillende i den forstand at Drivdal gjerne rykker ut på trafikkulykker. Med to barn i tillegg lurte Aurdal på hvordan Drivdal mestrer tidsklemma.

– Det er ikke verdens undergang om man glemmer en tannlegetime. Jeg er flink til å sortere mellom hva viktig og uviktig, både privat og jobb.

Hva er drømmejobben karrieremessig, om du kunne velge fritt, spurte en i salen.

– Det hadde vært moro å lede en regionsavis på Sørlandet.

Powered by Labrador CMS