Her er årets avis

BERGEN (Journalisten): Vant bransjepris på hjemmebane.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mediebedriftenes Landsforenings årlige mediepriser ble kunngjort kvelden før Nordiske Mediedager drar i gang for alvor i Bergen torsdag. Og ingen ringere enn Bergens Tidende stakk av med prisen som beste avis.

– Vakkert

– Avisen har i en årrekke vært pådriver for nytenkning og produktutvikling. Dette har gjort avisen til en nasjonal trendsetter og avisen har gjentatte ganger gått til topps i designkonkurranser – både nasjonalt og internasjonalt, skriver juryen som i år besto av Walter Jensen (juryleder) Bergens Tidende Trine Kjus, Dagsavisen, Pål André Berg, Haugesunds Avis, Curt Johnsson, frilans, tidligere Dagens Næringsliv, samt den spanske designeren Javier Ererra i begrunnelsen.

Også Dagens Næringslivs magasin D2 kunne ta med seg gull hjem. Juryen er imponert over det estetiske nivået på magasinet.

– Fantastiske Bilder, et elegant skriftbilde og vanvittig gode titler. D2 har et stillfarent uttrykk, men byr på overraskelser mange nok til at leseren holdes i ånde gjennom hele magasinet. Dette er gjennomført vakkert, skriver juryen.

Bergens Tidende vant også gull for illustrasjon.

Best på nett

Bergens Tidendes partner i Media Norge, Aftenposten stakk av med prisen for beste nettsted.

Juryen er imponert over nettredaksjonens nyhetsdekning kombinert med nyttige og brukervennlige tjenester.

– Når det i tillegg etableres nye og imponerende nisjepregede tjenester, blir resultatet intet annet enn strålende, skriver juryen bestående av Geir Engen (juryleder) fagsjef for nye medier i MBL, Claude R. Olsen i Tekno Media og Trine Tvetbråten fra Dagbladet Medialab.

VG Nett ble årets nyhetsnettsted nasjonalt, mens Budstikka.no var beste lokale nyhetsnettsted. Dagbladet vant prisen i kategorien innovasjon, mens Aftenposten også vant pris for nisjenettsted med Aftenposten Reise.

Best på TV

I fjor delte MBL ut priser til web-TV sammen med lokal-TV for første gang. I år er disse prisene på plass i Bergen, og juryen hadde nok av nominasjoner å ta stilling til i de fire klassene. I alt kom det inn 84 bidrag.

Vinneren for beste nyhetssak gikk til VGTV for pågripelsen av Lommemannen.

– VG får eksklusive bilder av pågripelsen og var nyhetsledende på denne saken første dagen. Bildene i skjul var avgjørende for at saken ble god og var ”breaking news”. Godt journalistisk arbeid ligger bak mulighetene for å få tilgang til dette. Her er det skupet og bildene som gjør hele saken, skriver juryen som har bestått av Glenn Due Sørensen – red. sjef TVNorge nyhetene, Kjetil Grinderud – NRK Kompetanse, Terje Giil Fugleberg – NRK Kompetanse og Trine Ohrberg-Rolfsrud – informasjonsansvarlig i MBL.

Dagbladet.no vant prisen for beste reportasje for reportasjeserien «Frøken Afrika». I åpen klasse var det TVBudstikka som vant prisen for ungdomsprogrammet «Shortcut», mens TVAftenbladet vant prisen for beste programleder.

Powered by Labrador CMS